Hver fjerde jobparate kontanthjælpsmodtager står ikke til rådighed

En del arbejdsløse, som reelt er jobparate, ønsker slet ikke at få et job.
En del arbejdsløse, som reelt er jobparate, ønsker slet ikke at få et job.
En del arbejdsløse, som reelt er jobparate, ønsker slet ikke at få et job. Foto: Scanpix arkiv

En del arbejdsløse, som reelt er jobparate, ønsker slet ikke at få et job.

Det skriver Berlingske mandag morgen på baggrund af en analyse fra Dansk Erhverv, som Politiken har kigget på.

Analysen viser, at hver fjerde kontanthjælpsmodtager i den gruppe, der af jobcenteret er meldt arbejdsparat, reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, skriver Berlingske.

Gruppen er vurderet til ikke at være til rådighed, fordi de har svaret, at de enten ikke har søgt job i en måned, ikke kan starte på et nyt job med 14 dages varsel eller slet ikke ønsker et job.

Arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, Peter Halkjær, mener, at flere vil have et ønske om at søge arbejde, hvis kontanthjælpsydelsen sættes ned, siger han til til Politiken.

- Danmark har i forvejen en kedelig rekord i offentligt forsørgede i den erhvervsaktive alder, og det trækker ikke i den rigtige retning, når hver fjerde jobparate kontanthjælpsmodtager reelt ikke står til rådighed. Kontanthjælp er ikke borgerløn, men en trædesten på vej til et job.

Dansk Erhverv foreslår, at ydelsen maksimalt skal være 85 procent af mindstelønnen for forsørgere og 60 procent for enlige.

Kigger man på jobparate dagpengemodtagere, står omkring hver tiende ikke til rådighed for arbejdsmarkedet ud fra de ovenfornævnte kriterier, skriver Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.