Her skal ansatte holde fri på egen regning til jul og nytår

Slut med betalte fridage til jul og nytår for ansatte i ministerium.
Ansatte i Social- og Indenrigsministeriet kan ikke længere holde fri med løn, når de danser om juletræet.
Ansatte i Social- og Indenrigsministeriet kan ikke længere holde fri med løn, når de danser om juletræet. Foto: Scanpix/arkiv

Nu skal de statsansatte i Social- og Indenrigsministeriet og styrelserne herunder selv betale, hvis de vil holde fri til jul og nytår.

Det skriver Magisterbladet.

Statsansatte kan holde fri med løn bl.a. juleaftens-, nytårs- og Grundlovsdag. Men det bliver altså nu sløjfet i Karen Ellemanns (V) ministerium. Også lokalt aftalte fridage med løn ved bryllup og flytning er skorttet.

Det ærgrer Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening (DM), som mener, at medlemmerne i forvejen er hårdt spændt for.

- Det sender derfor et helt forkert signal at fratage medarbejdere goder, som kan være med til at gøre det værd for den enkelte at knokle og yde en ekstra skalle, siger hun og fortsætter:

- Det kan måske lyde som en harmløs nedskæring, når man som arbejdsgiver ikke længere vil give medarbejderne en fridag juleaften eller til at fejre et bryllup. Men sagen er den, at akademikerne i det offentlige er dybt dedikerede medarbejdere, som løber hurtigere end nogensinde, siger hun til Magisterbladet.

Gælder også i SKAT

Fagforeningen opfordrer derfor nu ministeriet til at genoverveje beslutningen for at kunne tilbyde sig som attraktiv arbejdsplads i fremtiden.

Også SKAT har opsagt fridage med løn juleaftens-, nytårsaftensdag, Grundlovsdag og 1. maj. Det har resulteret i, at DM sammen med de andre akademiske fagforeninger har anlagt en såkaldt voldgiftssag.

I Dansk Magisterforening venter man, at et svar i sagen falder inden årets udgang. Med den i hånden vil man afgøre, om man vil indgive en ”formel indsigelse” mod Social- og Indenrigsministeriet.

Det fremgår blandt andet af et brev, som DM har sendt til SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som er én af de berørte institutioner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.