Dette skal du spise til aftensmad i dag

Er du i tvivl om, hvad du skal handle til aftensmad i dag, så vælg fisk – det er nemlig naturens bedste middel mod depression.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge til aftensmaden, så prøv med fisk - se her hvorfor.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge til aftensmaden, så prøv med fisk - se her hvorfor. Scanpix

Det er godt nok tidligt på dagen, men du har allerede mere end en gang spekuleret over, hvad du skal finde på at lave til aftensmad senere i dag – vi har løst det for dig. Lav fisk – det gør dig gladere.

Faktisk kan du fremover forsøge dig med en middelhavskost, og du vil opleve, at du dag for dag får det meget bedre, skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: På Vægten: Så tit må du veje dig

Undersøgelser fra Australien påviser nemlig, at kost fra middelhavet er enormt sundt og hjælper folk mod depression. Spiser du en kost primært baseret på grønsager, frø, kerner, frugt, nødder, olivenolie og fisk vil du opleve en større glæde ved livet, mindre stress og generelt større følelse af lykke.

Det er fyldt med omega-3

En kost baseret på disse madvarer har meget omega-3 i sig, og det er netop den, der blandt andet er med til at holde det mentale heldbred intakt – og det hjælper mod depression både så du ikke udvikler det, men det hjælper dig også tilbage til et bedre liv, hvis først du er ramt.

LÆS OGSÅ: Vågn op smukkere, end da du gik i seng

- Der er mange udfordringer i livet og mange faktorer, der kan føre til depression. Men ved at skabe en stærk basis for vores hjerne, så den kan fungerer godt, vil du give den nøglen til et godt helbred og gøre den bedre i stand til at klare livet udfordringer, siger ledende forsker bag undersøgelsen, doktor Natalie Parletta fra University of South Australia.

En middelhavskost giver din hjerne netop de redskaber, fordi den er fuld af omega-3, B-vitamin, D-vitamin, sund fedt og antioxidanter, hvilket alt sammen holder din hjerne frisk.

Maden baner vejen

Den sunde mad vil altså bane vejen tilbage til et gladere liv. Men desværre fungerer det også omvendt. Det er også sådan, at usund mad er med til at føre dig ud på dybt vand, forklarer doktor Natalie Parletta:

- Vi har fundet ud af, at indtag af dårlig kost er med til at forudsige, at en depression er på vej.

LÆS OGSÅ: Vidste du, at alkohol gør dig smuk?

Med det mener hun, at spiser du meget dårligt igennem en længere periode, så er det stensikkert, at dit humør vil lide under det og du kan godt forvente, at du vil være godt på vej til at få en depression:

- Det er ikke sådan, at folk bliver deprimeret og så spiser de dårligt. Det er den dårlige kost, der forårsager depressionen i første omgang.

Det er heftige udsagn, som studierne fra University of South Australia er kommet frem til og med dem i baghovedet kan det godt være, at en fisk og lidt grøntsager på ugens menu ikke er så tosset en idé endda. Hvad siger du?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.