Harmdirrende Suzanne Bjerrehus: Gør dog cannabis lovligt!

Det konservative menningsmenneske revser sit eget parti.
- Jeg kan ikke se problemet. Dem, der vil bruge det, bruger det lige meget om det er lovligt eller ej, siger Bjerrehuus.
- Jeg kan ikke se problemet. Dem, der vil bruge det, bruger det lige meget om det er lovligt eller ej, siger Bjerrehuus. Foto: SCANPIX arkiv

Suzanne Bjerrehuus er erklæret konservativ og har endda stillet op for partiet som folketingskanditat.

Men i dag revser hun sit parti, som hun med egne ord 'skammer sig over'.

Årsag? I dag førstebehandler Folketinget Alternativets forslag om at gøre medicinsk cannabis lovligt i Danmark. Der tegner sig et politisk flertal for forslaget takket være støtte fra bl.a. Dansk Folkeparti.

- Jeg synes, det er flot af Liselott Blixt, at hun går ind i sagen – og det siger jeg, selvom jeg ellers aldrig roser Dansk Folkeparti. Men det er fandeme rigtig godt gjort! siger Suzanne Bjerrehuus til Ekstra Bladet.

Suzanne Bjerrehuus forventer til gengæld, at hendes eget parti modsætter sig forslaget. Og det gør hende pinligt berørt. Som hun ser det, bør man legalisere cannabis NU.

Det er især kriminaliseringen af syge, der bruger cannabis som smertelindring, der hidser det konservative menings-menneske op. Hun har for øvrigt prøvet på egen krop at være alvorligt syg, da hun i 1995 fik konstateret kræft i den ene mandel med et dybt opslidende behandlingsforløb til følge.

- Jeg går ind for, at cannabissen bliver helt fri. HELT fri. Men man er nødt til at gå gennem nogle stadier på grund af alle de der ængstelige mennesker. Al den overvågning af folk ... Det er snart ikke til at holde ud. Lad nu folk selv bestemme, hvad de vil drikke og hvad de vil ryge, erklærer hun til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.