Handicappet pige ydmyget - men så tog Camilla affære

Da en kvinde i et fitnesscenter talte grimt til en udviklingshæmmet, sagde Camilla Binne Kronmann stop.
Den normalt smilende og smukke 19-årige Camilla handlede nærmest instinktivt, da hun overhørte den grove bemærkning.
Den normalt smilende og smukke 19-årige Camilla handlede nærmest instinktivt, da hun overhørte den grove bemærkning. Privatfoto

"Det er et motionscenter - ikke et mongolcenter."

Denne nedladende kommentar sendte en kvinde i et fitnesscenter for nylig afsted mod en udviklingshæmmet pige, som var mødt op for at træne.

Det fortæller den 19-årige Camilla Binne Kronmann fra Taastrup. Hun overhørte bemærkningen, og så tog hun ellers affære. Hun henvendte sig til den ubehøvlede kvinde. Og da hun havde gjort det, gik hun hjem og skrev et harmdirrende indlæg på Facebook i håb om, at hun på den måde kan være med til at ændre den måde, vi taler om hinanden på.

"Hvor er det blevet en ubehageligt sted at være, når sådan nogen mennesker skal være sådan over for andre ... Hvor burde sådan nogen mennesker skamme sig," skrev Camilla Binne Kronmann, der går på Pædagogisk Assistent Uddannelse.

Hun beskriver episoden i motionscentret således: "Der står så en udviklingshæmmet ved siden af mig i gang med at tørre sig med sit håndklæde, hvor pludselig der en dame, der med en glad og høj tone siger til sin veninde: 'Jeg tror vidst hun er gået forkert den frøken, så vidt jeg ved er her et motionscenter og ikke et mongolcenter'.

- Pigen blev rigtig ked af det, kunne jeg se. Og det forstår jeg godt. Jeg blev så vred, at bemærkningen til kvinden simpelthen bare fløj ud af min mund, fortæller Camilla Binne Kronmann til Avisen.dk.

Hun har før - i et andet fitnesscenter - hørt én, der talte grimt om en overvægtig, som trænede. Og hun synes, man helt generelt bør tænke sig om og holde det for sig selv, hvad man tænker om andre. Ikke mindst handicappede, der er fuldkommen uden skyld i, hvordan de ser ud. Som hun skriver i sin opdatering:

"Mennesker med handicap er som sommerfugle med brækkede vinger. De er lige så smukke som de andre børn, de har bare brug for vores hjælp til at få spredt deres vinger ud."

Den unge kvinde har nu tænkt sig at skrive et brev til ledelsen i motionscentret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.