Guld-Harald bliver hædret med helt specielt mindesmærke

Både den professionelle og den private side af Guld-Haralds liv er afspejlet på gravstedet.
Harald Nielsen har fået et unikt gravminde udformet i samarbejde med Harald Nielsens livsledsager Rudi Nielsen og parrets to børn.
Harald Nielsen har fået et unikt gravminde udformet i samarbejde med Harald Nielsens livsledsager Rudi Nielsen og parrets to børn. Foto: Danske Stenhuggerier

Lidt mere end et år efter sin død hædres en af Danmarks største fodboldspillere med et mindesmærke.

Harald Nielsen - eller Guld-Harald, som han var kendt som - døde 11. august 2015 og har nu fået et unikt gravminde udformet i samarbejde med Harald Nielsens livsledsager Rudi Nielsen og parrets to børn.

Gravstenen er netop kommet på plads på Ordrup Kirkegård. Den består af to dele: En høj sten i guld-nistret sort granit og en mindre sten med en bronze-afstøbning af en håndsnøret fodbold, som de blev anvendt i Guld-Haralds storhedstid i 1960’erne.


Foto: Danske Stenhuggerier

Både den professionelle og den private side af Guld-Haralds liv er afspejlet på gravstedet.

Den polerede forside af gravstenen prydes af Guld-Haralds portræt, således som offentligheden kendte ham.

På bagsiden er stenen ru og rummer fortællingen om nordjyden fra Frederikshavn, der fandt sit livs kærlighed og fik en familie.

Her har familien et privat rum for den Harald, som offentligheden ikke kom til at kende.


Harald og Rudi Nielsen mødte hinanden under indspilningerne til en Far til fire-film. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv

Far til fire blev til familie på fire

Rudi og Harald Nielsen mødte hinanden, mens hun havde rollen som Mie i de succesfulde Far til Fire-film.

I 1961 under indspilningen af filmen ”Far til fire med fuld musik”, spillede Rudi og Harald et forelsket par på lærredet – og siden giftede de sig og stiftede familie.

Harald og Hugo

Stenen er forarbejdet af stenhugger Lars Forsberg, som senest også har udført den to meter høje granit-kontrabas, der står som minde over afdøde bassist Hugo Rasmussen på Slagslunde kirkegård i Nordsjælland.

Foto: Danske Stenhuggerier


Foto: Danske Stenhuggerier

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.