Googler du også hans eks? Du er ikke alene

Mange gør det, det er ikke unormalt, men et tegn på, at du er usikker eller har lavt selvværd.
Det er svært at lade være ... men måske skulle du gøre det for din egen skyld.
Det er svært at lade være ... men måske skulle du gøre det for din egen skyld. Scanpix

Vi har alle en fortid og jo ældre vi bliver jo større bliver den fortid … og din mand, han har også en fortid. Heldigvis vil visse sige og andre der imod, de er ikke meget for at tænke eller snakke om det. Det nager.

LÆS OGSÅ: Dilemma: Skal du fortælle partner om utroskab

Faktisk kan tanken om partnerens ekskæreste ikke bare føre til usikkerhed og nysgerrighed, det kan også gøre folk frygtelig jaloux og ligefrem besat, skriver kk.no.

Og hvad er mest nærliggende at gøre – jo det er at tjekke alt om personen på google og Facebook. Og hvad får du ud af det?

Enten fryder du dig, fordi du har en flottere næse og kønnere øjne. Eller også bliver du lidt trist, fordi hun faktisk er ret så smuk og charmerende hende eks ‘en.

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om kål og din krop

Derfor gør du det

- Det at være nysgerrig på en partneres tidligere kærester eller elskere er ganske almindeligt og helt naturligt. Det er hvor langt, du tager den nysgerrighed, der kan stilles spørgsmålstegn ved, siger sexolog og rådgiver Siril Jensen.

Hun forklarer, at den nysgerrighed og lyst til at vide mere om eks ‘en, handler om angsten for ikke at være god nok. Og kommer du ind i et forhold, hvor din partner har en lang historie med en anden, så er det svært at finde sin sociale plads i dennes omgangskreds og det skubber til usikkerheden.

Begynder du at tage tvivlen med i seng og tro, at du er dårligere, anderledes eller mindre værd seksuelt, end den tidligere partner, så er du derude, hvor det er decideret destruktivt.

LÆS OGSÅ: Her er den type venner, du bør droppe

Spørg ikke om noget

Sexolog Ulla Aasland fortæller, at lysten til at vide mere om den kæreste, der engang var, ligger i at man gerne vil have bekræftet, at I som par er meget bedre.

Begynder du at spørge din partner ud om den gamle kæreste, så vil du gerne have at vide, at du er sødere, kønnere, mildere og mere skøn – men sådan går det ikke altid, forklarer Ulla Aasland.

LÆS OGSÅ: 6 irriterende steder med hår: Sådan undgår du det

Du kan sagtens risikere, at din partner fortæller om de gode egenskaber, som den gamle partner havde, og hvad sker der så – jo, du bliver usikker og måske endda jaloux.

Derfor er lektien: Lad være med at spørge, hvis du ikke kan tåle et ærligt svar. Og fortæller din partner glad uden at blive spurgt, så fortæl på en ordentlig måde, at det gør dig lidt usikker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.