Dilemma: Skal du fortælle partner om utroskab?

Har du dummet dig og ved du ikke, om du skal fortælle det til din partner? Så bliver klogere efter eksperternes rådgivning lige her.
Har du været utro - bliver klogere på, om du skal sige det eller ej.
Har du været utro - bliver klogere på, om du skal sige det eller ej. Scanpix

Alle kan fejle, men spørgsmålet er: Skal du sige noget eller ej?

Faktum er, at uanset om du siger noget eller ej, så har utroskaben placeret dit forhold i en farezone, og du risikerer at knuse hjerter.

LÆS OGSÅ: 6 irriterende steder med hår: Sådan slipper du af med dem

Spørg du dine venner om, hvad du skal gøre, så får du nok blandede svar – og det gør du også fra eksperternes side, fortæller Women’s Health.

Du kan altså ikke få et entydigt svar – men du kan måske blive klogere på, hvad dit næste træk skal være ud fra disse to eksempler.

LÆS OGSÅ: Her er den type venner, du bør droppe

1.

Du fortæller din part, at du har været utro … og du vil bagefter ønske, du ikke havde sagt det.

- Selvom det at være åben og ærlig måske virker som den rigtige ting at gøre, så skal du tage beslutningen ud fra, hvad du kan leve med, siger Jane Greer, P.hd. og ægteskabsterapeut.

Hun forklarer, at de fleste håber på, at ærligheden kan sætte skub i visse processer i forholdet. Men for mange går det ikke sådan, og de vil stå endnu mere i stampe, end de gjorde, før utroskaben blev afsløret.

LÆS OGSÅ: Klø på: Morgensex er sundt

Hun forslår, at hvis du er utro og dermed erkender, hvor vigtig dit forhold er og lover dig selv aldrig at gøre det igen, så behøver du ikke nødvendigvis at sige noget om det.

Hvis du ved, at det vil ødelægge jeres forhold, så hold din skyld for dig selv.

Bliver du der imod afsløret, så skal du tilstå alt, for ellers laver du bare et dobbelt bedrag og holder den anden for nar.

2.

Du skal altid fortælle din partner det – ikke for din skyld, men så partneren kan vælge.

- Utroskab truer et forhold og holder du det hemmeligt, så er det endnu mere truet, siger Jenni Skyler, P.hd. og direktør for The Intimacy Institute.

Vælger du at fortælle din partner om utroskaben, så gør det med det samme. Ellers vil din partner også blive såret over hvor lang tid, du har holdt det hemmeligt, når sandheden kommer frem, råder Jenni Skylder.

- Selvom du risikerer dit forhold ved at fortælle det, så er jeres parforholds succes så meget bedre og større, hvis I kan finde ud af det og komme videre, siger hun.

LÆS OGSÅ: Rita-stjernen Mille Dinesen: Sådan holder jeg mig lækker

Du skal altså skynde dig at fortælle din partner om situationen, fortryd og vis derefter, at du er til at stole på igen.

Handler om tilgivelse

Her har du altså to forskellig råd, der stadig peger mod det samme. Fortryder du og ønsker du en fremtid med din partner, så kan I godt komme videre, uanset om du siger det eller ej.

Siger du det, så må du forklare din partner, at du fortryder, og forhåbentlig får du tilgivelse.

Siger du det ikke, så skal du fortryde og love dig selv aldrig at gøre det igen, og så skal du også tilgive dig selv.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.