Her er den type venner, du bør droppe

Der er gode venner, som gør dig glad og fuld af energi, og så er der dem, der dræner dig og gør dig træt. De sidste skal du droppe sammen. det gælder også for den nysgerrige nabo og hende, der altid aflyser.

Det er slut med vinteren og foråret er faktisk kommet, selvom vejret ikke helt ved det endnu. Det er altså på tide at lave en ordentlig forårsrengøring både fysisk og psykisk.

Har du overvejet, hvordan dine sociale cirkler kan optimeres?

For selvom forskning viser, at venskaber er meget vigtige for både helbred og sind, så er ikke alle venskaber sunde, fortæller sociolog og coach, Jan Yager, Ph.d. til Health.com.

- Negative venskaber giver stress, frustration og sætter dig endda i fare, hvis deres adfærd sætter dig i situationer, der kan sætte dit forhold til dig selv og dine kære over styr.

LÆS OGSÅ: Klø på: Morgensex er sundt

Et studie fra University of College London har fundet ud af, at de tætte venskaber, som giver mere stress og bekymringer, end de bringer godt med sig, kan gøre din krop ældre, end den er.

MEN hvem skal du så holde dig fra?

Den negative ven

- Når du snakker med din ven, skriver e-mails, sender en besked eller ses, føler du dig så positiv og optimistisk, eller får den ven dig til at få det skidt med dig selv, angrebet eller nærmest syg?, spørger Jan Yager

Hvis ja, så spørg dig selv, om din ven har det hårdt lige nu i sit liv og det er derfor. Eller om din ven altid er sådan … negativ og ude på at pille dig ned. Hvis ja, så skal du overveje, om det er en ven for dig.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du altid vaske dit nye tøj

Den ven, der stikker dig i ryggen

Det sker altid i venskaber, at folk på et tidspunkt svigter eller gør en ked af det. Ind imellem helt uden selv at vide det, og næsten altid uden at ville det.

Det sker også ind imellem med overlæg, og her har din ven måske fortjent en ekstra chance. Spørg dig selv, om du kan tilgive, at en ven har kysset din kæreste, eller ikke var der for dig, da din mor døde.

Har du tilgivet før og svigter din ven igen og igen, så er det måske på tide at lade venskabet løbe ud.

LÆS OGSÅ: Sarah Jessica Parker: Sådan ser hun ud nu

Den, der altid aflyser

Du bruger mere tid på at vente på din ven eller læse beskeder, hvor personen igen igen aflyser noget, I skulle have lavet sammen. Kender du det?


Se på, om din ven faktisk har en god grund til at aflyse, som eventuelt en lille ny baby, eller er han eller hun bare fuld af dårlige undskyldninger.

Sker det her altid, så overvej om du overhovedet får noget brugbart ud af venskabet.

Den nysgerrige nabo

Der er dem, der bliver venner med deres nabo og dem, der forsøger at undgå dem. Du bor måske ved siden af en, du har forsøgt at være sød ved og snakke med, men alt du får igen er samvær i bytte for informationer og sladder.

Er din nabo altid ude på at skabe konflikter i stedet for at hygge, så hold dig væk. Et studie fra 2014 viser faktisk, at konflikter med folk i den sociale cirkel som også indebærer naboer, giver en forhøjet risiko for at dø før tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.