Frygter tab af nordjyske job: Danskerne sender for få breve

Danskerne sender alt for få breve til at Post Danmark kan løbe rundt, og det massive underskud kan nu resultere i et stort antal fyringer i Nordjylland.
Post Danmarks blodrøde regnskaber kommer sandsynligvis til at koste arbejdspladser i Nordjylland.
Post Danmarks blodrøde regnskaber kommer sandsynligvis til at koste arbejdspladser i Nordjylland. Foto: Scanpix/arkiv

E-mails, sms'er og Facebook Messenger har overtaget den traditionelle frankerede kuvert, og det er noget som kan mærkes i Post Danmark, skriver Nordjyske.dk.

I årets første halvår har Post Danmark haft et underskud på 218 millioner kroner, men henover sommeren er det blot blevet værre. Ifølge Nordjyske.dk var der i juli budgetteret med et driftsunderskud på 50 millioner kroner, men måneden endte med et underskud på hele 112 millioner.

Den ildevarslende økonomi får nu fællestillidsmand for omkring 1600 ansatte i Nordjylland Peter Madsen til at slå alarm.

- Situationen er alvorlig, og jeg frygter, at der vil være tale om et forholdsvis stort antal fyringer, siger han til Nordjyske.dk.

Siden årtusindskiftet er antallet af omdelte breve faldet med 70 procent. Af den grund er portoen på et almindeligt brev steget massivt, og tidligere på året godkendte Folketinget en leveringstid på op mod fem dage fra afsender til modtager.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.