Frank Hvam hyldes for kritik af dagpengesystemet

På Facebook er der stor ros til komikeren for hans skarpe kritik af dagpengesystemet.
- Hvis det var mig, der blev sat ind i det dagpengesystem, ville jeg miste enhver lyst til at arbejde. Jeg ville føle mig dum og ydmyget, og det ville gå udover min selvtillid, siger Frank Hvam i et interview med Avisen.dk. Den udmelding kan læserne godt li'.
- Hvis det var mig, der blev sat ind i det dagpengesystem, ville jeg miste enhver lyst til at arbejde. Jeg ville føle mig dum og ydmyget, og det ville gå udover min selvtillid, siger Frank Hvam i et interview med Avisen.dk. Den udmelding kan læserne godt li'. Foto: SCANPIX arkiv

Godt brølt, Frank! Helt 'Klovn' er du jo ikke ...

Sympati-tilkendegivelserne vælter ind på Facebook til komikeren Frank Hvam, efter han i et interview med Avisen.dk har fortalt, hvad han mener om det danske dagpengesystem.

På dagen, hvor dagpengekommissionen kom med de længe ventede anbefalinger til nye dagpengeregler, sendte 'Klovn'-komikeren denne kritik afsted til systemet:

- Jeg har tænkt meget over, at der er noget meget paradoksalt over, at systemet i dag er indrettet sådan, at jobcentrene giver folk et skulderklap med den ene hånd, og med den anden hånd langer dem en ordentlig lussing. Det er svært at forstå, hvorfor det er nødvendigt.

På Facebook er interviewet med ham delt mange hundrede gange og liket af flere tusinde. Mange har på Avisen.dk's Facebook-side rost Frank Hvam. Blandt andet Per:

"Frank har helt ret. Og møderne på Jobcenteret er (i det mindste for mig) en ren parodi og spild af penge. Efter et have været på 5 jobsøgningskurser og 3 coaching-forløb må jeg sige: Spar de penge. Desuden er det sådan, at jeg nu skal sendes til 3 gange så mange samtaler som før, uden at de har nogen som helst mening. Konsulenten har intet kendskab til mig, min uddannelse, mine erfaringer eller til den del af arbejdsmarkedet, som kunne give mig beskæftigelsesmuligheder," skriver Per.

(artiklen fortsætter under updaten)

- Jeg har tænkt meget over, at der er noget meget paradoksalt over, at systemet i dag er indrettet sådan, at jobcentrene...

Posted by Avisen.dk on 19. oktober 2015

Johnny synes, det er positivt og sympatisk, at der "for en sjælden gang skyld" er en succes-fuld kendt person, som blander sig seriøst i debatten om, hvordan samfundet behandler de svært stillede:

"Vi er meget enige her, TAK - Frank Hvam!" erklærer han.

Søren uddeler også ros:

"Har selv min gang jobcenteret ... Den er HELT gal ... Alt bliver fyldt i den gryde - undtagen jobs. Jeg bliver snart sindssyg ... Fint du står op for os Frank."

Lis er enig:

"Har været i det system så længe nu, og de har ikke på noget tidspunkt kunne hjælpe mig til et ordinært job. Er kun blevet kontrolleret i hovedet og røv, for at se om jeg overholder diverse regler."

I interviewet anerkender Frank Hvam, at der sikkert er nogle ledige, der vil snøre systemet. Men vi kan ikke bygge vores dagpengesystem på det grundlag, at der måske er 1.000 mennesker, der snyder, mener han. Nick er helt enig og skriver:

"De dovne Robert'er har alle dage været der, og det vil de også fortsat være. Men de er ikke fællesnævneren for samtlige personer på overførselsindkomst. Og tænk engang, hvis vi straffede samtlige virksomheder, fordi der er nogle enkelte der snyder med moms, skat, fradrag, afgifter, tilskudsordninger, arbejdsmiljø, arbejdssikkerhed og hvad har vi, på samme måde som vi straffer alle ledige, fordi nogle enkelte fjolser der godt KAN ikke VIL gøre en indsats."

At dømme efter kommentarerne på Facebook kan Frank Hvam glæde sig over, at han med sin kontante dagpengeudmelding har fået nye fans. I hvert fald skriver Inger:

"Det er det første fornuftige, jeg har hørt fra Frank Hvam de sidste mange år."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.