Johanne raser over dagpengeaftale: "Gigantisk løftebrud"

Den netop indgåede dagpengeaftale går stik imod alt, hvad der blev sagt under valgkampen, lyder det nu fra Enhedslisten.
2Den her aftale er simpelthen udtryk for et kollektivt og gigantisk politisk løftebrud," siger politisk ordfører i Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen. 
2Den her aftale er simpelthen udtryk for et kollektivt og gigantisk politisk løftebrud," siger politisk ordfører i Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen.  Foto: Scanpix

Mens Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har fundet de store smil frem i Finansministeriet, hvor en dagpengeaftale netop er faldet på plads, raser Johanne Schmidt Nielsen og Enhedslisten over aftalen.

Den politiske ordfører peger på, at den går stik imod, hvad der blev sagt under valgkampen.

- Den her aftale er simpelthen udtryk for et kollektivt og gigantisk politisk løftebrud. Både Helle Thorning, Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl sagde under valgkampen for rullende kamera, at dagpengesystemet ikke ville blive værre. De gav håndslag på det for åben skærm. Og nu står vi så her kun få måneder efter, og så er alle pludselig enige om, at det er de ledige selv, der skal betale hovedparten af regningen for politikernes lappeløsninger. Det er helt urimeligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun mener ikke, at problemet med bliver løst med den nye aftale.

- Dagpengeproblemet bliver simpelthen ikke løst. Der vil fortsat være over 10.000 mennesker, som hvert år falder ud af systemet, og mange af dem falder ud til ingenting. Det er altså betydeligt flere, end hvad man regnede med dengang Thulesen Dahl og Lars Løkke i første omgang forringede vores dagpengesystem, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.