Frank efter jobcenter-møde: Må man slet ikke have et liv?

Fleksjobberen Frank måtte se hele sin Facebook-profil printet ud til mødet på jobcentret.
Kan du ikke arbejde noget mere, hvis du dropper træningen og hundeudstillingerne, spurgte jobcentret fleksjobberen Frank.
Kan du ikke arbejde noget mere, hvis du dropper træningen og hundeudstillingerne, spurgte jobcentret fleksjobberen Frank. Foto: Privatfoto

Fremover er det slut med en åben Facebook-profil.

Det har Frank Olsen besluttet, efter kommunen har snuset rundt på hans Facebook-profil og indkaldt ham til møde på baggrund af nogle billeder og opdateringer.

- Jeg er blevet rådet til bare at gøre min profil lukket, så det vil jeg gøre. Nu er det jo ikke første gang, det er sket, siger Frank Olsen til Avisen.dk.

Den 55-årige tidligere smed har et fleksjob på 13,5 timer om ugen på grund af en rygskade. Men da kommunen blev opmærksom på nogle billeder og opdateringer på Frank Olsens Facebook-profil, mente de, at han brugte for meget tid på at træne og gå til hundeudstilling. Tid, som kunne bruges på at arbejde flere timer i stedet for.

"Man må slet ikke have nogen fritid"

- Jeg var til møde derinde i dag, og skulle svare på, om jeg kunne arbejde noget mere, hvis jeg lod være med at tage på hundeudstilling og træne så meget, fortæller Frank Olsen til Avisen.dk.

- Det er præcis det samme, de også påstod for to år siden. De er efter én, bare man kan lave lidt ved siden af sit fleksjob. Man må ikke have noget fritid eller nogen fritid. Men det skal jo også være sådan, at man kan leve, siger han.

Den muskuløse krop har den 55-årige opbygget i løbet af 36 års styrketræning, forklarer han. Da han kom til skade med ryggen, rådede rygcentret ham til at fortsætte sin træning, da det kunne styrke ryggen. Springer han træningen over, bliver hans ryg og ben dårligere på kort tid, fortæller han.

Hans hunde er en anden stor interesse, men ikke noget, der dræner ham for kræfter, mener han. Tværtimod får han sine sociale behov dækket, og det er kun cirka ti gange om året, han tager til hundeudstillinger.

Printet hele hans Facebook ud

Mødet foregik ellers stille og roligt, og får ikke nogen konsekvenser for Frank Olsen, fortæller han.

- De havde printet hele min Facebook ud, og sad der med den. Det havde jeg det lidt underligt med. Men jeg forklarede, hvor lang tid jeg brugte på de forskellige ting, og hvordan jeg trænede, og de kan se, at min læge har sagt god for det. Jeg gør ikke noget forkert, siger han.

Kommunen har tidligere kaldt ham ind af præcis samme årsag. Derfor undrer det ham, at de nu gjorde det igen.

- Jeg tænkte, så længe jeg kun holder mig til det, jeg godt må, så kan jeg godt beholde min Facebook-profil åben, for vi havde jo snakket om det. Men nu lukker jeg den.

Dankort brugt i udlandet

Det er ikke kun de sociale medier, som har givet Frank Olsen problemer med kommunen. For et par år siden blev han beskyldt for at være rejst til udlandet, hvilket han på det tidspunkt ikke måtte, da han var under udredning. Årsagen var, at Frank Olsens kreditkort var blevet brugt i udlandet.

- Jeg havde lånt det til min kæreste, som havde brug for at købe en billet fra udlandet og til Danmark, forklarer han.

Selvom Frank Olsen kunne dokumentere, at han var i arbejdsprøvning i Danmark de pågældende datoer, gik der et helt år inden kommunen droppede mistanken.

Frank Olsen tager dog sagen ganske roligt, og regner ikke med, at Facebook-billederne giver ham flere problemer, nu hvor han har forklaret sig endnu engang - og fremover holder sin profil privat.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.