Forskere slår fast: Derfor sletter vi venner på Facebook

Det er ikke, fordi vi poster billeder af vores kæledyr eller klichefyldte citater, at vi bliver slettet på facebook.
Colourbox

Undrer du dig over, hvorfor du er blevet slettet af din ven på Facebook? Det kan være fordi, du giver for meget udtryk for dine politiske overbevisninger.

Det skriver BT.dk

Et hold af Israelske forskere fra Hebrew University of Jerusalem har netop valgt at undersøge dette emne. Undersøgelsen hedder 'I don't like you any more: Facebook unfriending by israelis during the Isreal-Gaza conflict of 2014'.

Forskerne valgte at teste deres hypotese omkring konsekvenserne ved at ytre sig for politisk på Facebook på baggrund af krigen i Gaza mellem Isreal og Hamas.

Forskerne koncentrerede sig om 2014, hvor konflikten var på sit højeste. Der havde 16 procent af undersøgelsens 1.000 deltagende israelere slettet venner på Facebook grundet politiske ytringer.

- Deltagere slettede venner med politiske synspunkter, som afveg fra deres egne. Vi ved allerede, hvordan Facebook skræddersyer indholdet, så et passer til den enkelte. Når vi fjerner venner fra Facebook, forstærker vi den tendens, forklarer Nicholas John fra Hebrew University og Jerusalem afdeling for kommunikation og journalistik ifølge tv2.no.

Undersøgelsens resultater peger på, at det er unge og politiske Facebook-brugere med mange online-venner og forholdsvis ekstreme synspunkter, som sletter venner, hvis ikke de har nogenlunde samme politiske overbevisninger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.