Forsker skriger og danser: Se hvorfor

May-Britt Moser danser sejrsdans efter at have vundet Nobelprisen i medicin. Hun deler prisen med sin mand og deres fælles kollega.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Det var tydeligt at se, hvem der netop havde vundet en Nobelpris i medicin, da forskeren May-Britt Moser fejrede sin kåring i Trondheim mandag.

Dermed er hun den første nordmand til at snuppe den eftertragtede pris nogensinde, mens hun er den 11. kvindelige modtager gennem tiderne.

'Alle er her for at fejre med os idag. Det er helt fantastisk,' jublede hun.

May-Britt Moser skal dog dele æren med både sin mand Edvard Moser, der dermed deler æren af at være den første nordmand med en Nobelpris i medicin. Og parret skal derudover dele æren med deres kollega, den 75-årige amerikansk-britiske John O'Keefe, der har været med på projektet fra begyndelsen.

Trekløveret bliver honoreret for deres forskning i rotters hjerneceller, som har påvist et såkaldt 'indre GPS,' som kan kortlægge hvordan hjernens impulser hænger sammen. En forskning der skal hjælpe med at forstå menneskets hjerne og måden, cellerne fungerer. Dette skal fremover kunne hjælpe med at forstå mekanismerne bag sygdomme som Alzheimers. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.