Formandsdrama i LO: 3F støtter Lizette Risgaard

Fagforeningen 3F gør det nu klart, at de støtter Lizette Risgaard som formand for LO.
Arne og Lizette er et rigtigt stærkt hold, siger Per Christensen til Fagbladet 3F.
Arne og Lizette er et rigtigt stærkt hold, siger Per Christensen til Fagbladet 3F. Søren Bidstrup/Scanpix

Netop som HK-formand Kim Simonsen har meldt ud, at han stiller op som LO-formand, melder en enig hovedbestyrelsen i Danmarks største fagforening, 3F, nu, at de støtter den nuværende næstformand i LO, Lizette Risgaard, i kampen om at nå til tops i fagbevægelsen. Samtidig bakker man op om gruppeformand i Den Grønne Gruppe i 3F, Arne Grevsen, som næstformand. Det fortæller Per Christensen, forbundsformand i 3F, til Fagbladet 3F.

- Arne har alle de kvaliteter, der skal til. Han er en dygtig gruppeformand og medlem af ledelsen i 3F. Han er en garvet forhandler med stærke og gode holdninger. Lizette Risgaard har som nuværende næstformand løst sine opgaver på en dygtig og kvalificeret måde og repræsenterer et moderne og slagkraftigt LO. Hun har benene på jorden, og taler med alle - også medierne - så folk kan forstå det. Arne og Lizette er et rigtigt stærkt hold, siger Per Christensen til Fagbladet 3F.

Social dumping truer

Arne Grevsen er medlem af LO’s hovedbestyrelse og har været gruppeformand i 3F i 10 år for blandt andet gartnere, skovarbejdere, dyrepassere og mejeriarbejdere. Han mener, at ”vi mere end nogensinde har brug for en stærk fagbevægelse og et stærkt LO.”

-  En af de største trusler mod arbejdsmarkedet i dag er social dumping. Her er det fagbevægelsen, der har ført an i kampen for ordnede løn- og arbejdsforhold. Det fokus vil jeg fastholde i LO, siger Arne Grevsen.

Lizette er favorit

I begyndelsen af januar viste en undersøgelse fra Finans.dk, at over halvdelen af LO’s lokale formænd foretrak Lizette Risgaard som ny formand, hvis de skulle pege på en afløser for Harald Børsting.

Langt færre – fem procent – foretrak HK’s forbundsformand Kim Simonsen mens den sidste formandskandidat, formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening Flemming Vinther, får to procent af opbakningen.

Den kommende formand skal afløse Harald Børsting, der i 2007 vandt formandskabet i et tæt opgør med Tine Aurvig-Huggenberger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.