Taxikrig

Forarget EL-profil raser over SAS' Uber-planer: Det skal stoppes!

I Enhedslisten er man rasende over, at SAS som et statsligt luftfartsselskab vil lade sine kunder booke en Uber-vogn, når de lander i amerikanske lufthavne.
Finn Sørensensen (EL) vil have finansministeren til at stoppe SAS' reklame for Uber.
Finn Sørensensen (EL) vil have finansministeren til at stoppe SAS' reklame for Uber. Foto: Scanpix/arkiv

Det vækker harme i Enhedslisten, at SAS vil gøre det nemmere at få et lift med den omstridte kørselstjeneste Uber, når man lander i en amerikansk lufthavn.

- Jeg er forarget over, at SAS som et statsligt luftfartsselskab med aktier fra den danske, norske og svenske befolkning giver sig til at reklamere for et firma, som vi helt klart tager afstand fra. Som Trafikstyrelsen har indberettet for ulovligheder. De er blevet dømt for, at den forretningsmetode, de anvender i Danmark, er ulovlig, siger partiets beskæftigelsesordfører Finn Sørensen.

"Ikke nogen undskyldning"

SAS har i den seneste opdatering af sin app skrevet, at man vil hjælpe med Uber-lift til og fra lufthavnen. Selskabet oplyser til Avisen.dk, at der er tale om test, som i første omgang kun gælder for destinationer i USA. Men det gør ikke sagen mindre kritisabel, lyder det fra Finn Sørensen.

- Det er ikke nogen undskyldning, siger han.

"Dumt af SAS"

Uber blev politianmeldt af Trafikstyrelsen blot to timer efter, at selskabet lancerede sin tjeneste i Danmark. Samtidig blev seks Uber-chauffører dømt skyldige i ulovlig taxikørsel af en enig domsmandsret i Københavns Byret i starten af juli.

I 3F i Kastrup, hvor man blandt andet organiserer bagagemedarbejdere fra Københavns Lufthavn, er man heller ikke begejstret for det nye tiltag fra SAS.

- Det er dumt af SAS. Det er muligt, det kun er i USA, men de markedsfører det ikke desto mindre på dansk i Danmark. De brander sig selv som den pæne dreng i klassen, når det kommer til ansættelsesforhold og arbejdsforhold. Så burde de vælge deres samarbejdspartnere med større omhu, siger formand Henrik Bay-Clausen.

Vil stille spørgsmål til ministeren

Finn Sørensen siger til Avisen.dk, at han i kølvandet på SAS' Uber-lancering vil stille et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Jeg vil have, at finansminsteren som den, der sidder med den danske stats aktier i SAS, tager aktion på det og retter henvendelse til SAS’ ledelse og får dem til at stoppe med den reklame for Uber i sin app, siger Finn Sørensen.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra finansministeren, men det har ikke kunnet lade sig gøre på grund af ferie.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.