Taxikrig

Chauffører: Uber siger, at de nok skal betale vores bøder

Byretten har afgjort, at Uber-kørsel er piratkørsel. Men Uber opfordrer chaufførerne til at køre videre, fortæller flere chauffører til Politiken.
Bare fortsæt med at køre - vi skal nok betale jeres bøder. Sådan har Uber ifølge chaufførerne sagt til dem.
Bare fortsæt med at køre - vi skal nok betale jeres bøder. Sådan har Uber ifølge chaufførerne sagt til dem. Foto: Simon Skipper / Scanpix arkiv

Selvom byretten for to uger siden slog fast, at det er ulovligt at være chauffør for Uber, er den omstridte kørselstjeneste ikke forsvundet fra Danmark. I hvert fald var det nemt for Politikens journalister at bestille seks ture med Uber-chauffører.

Ifølge alle seks chauffører, som Politiken har talt med, har Uber opfordret dem til at køre videre, og lovet, at de nok skal betale bøden, hvis chaufførerne bliver stoppet af politiet.

- Jeg ringede til Uber, og de sagde, at de vil betale min bøde og hjælpe mig, hvis jeg bliver stoppet, siger den ene chauffør, hvis navn Politiken har valgt ikke at bringe.

Uber: Det er en sag mellem chaufførerne og os

Chaufførerne venter desuden på, at sagen, som blev anket, kommer for landsretten, samt politikernes revision af taxalovgivningen. Derfor er det i deres øjne ikke rigtigt ulovligt endnu at køre for Uber.

Uber vil ikke svare på, hvorvidt det er korrekt at de har lovet de danske chauffører at betale deres bøder, men siger i et skriftligt svar, at de støtter chaufførerne på forskellige måder.

"Detaljerne om, hvordan vi støtter vores partnere er en sag mellem dem og os, så det kan vi ikke kommentere," skriver kommunikationsansvarlig for Uber i norden, Oliver Carrà, i en mail til Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.