For meget salt i maden? Så skal du gøre dette
Åh, nej, du har kommet for meget salt i maden og gæsterne sidder og venter ved bordet. Ingen panik. Der findes flere gode tricks, så du kan redde maden.
For meget salt i maden kan reddes.
For meget salt i maden kan reddes. Foto: Colourbox


Der er intet, der kan ødelægge maden som at have kommet for meget salt i. Den bliver i værste fald uspiselig, og der er aldrig et godt tidspunkt at smide det, der skulle have været middagsmaden, i skraldespanden. Der er grænser for hvor lang tid børnene, eller du selv, kan vente med maden, når  ulvetimen først er sat ind. Og skal du have gæster, så er en oversaltet mad næsten ikke til at rumme. Men der findes heldigvis råd for, hvad du kan gøre, hvis uheldet er ude.

Er maden umulig at redde? Her er bud på nem og ny aftensmad på 15-20 minutter. Se de mange muligheder på familiejournal.dk

Allerførst - tag bestik af hvad det er, du bruger i din mad. Tilsætter du for eksempel bacon, skinke, røget laks, fetaost eller kapers så er der allerede en del salt i maden, da disser madvarer som bekendt er salte i sig selv, så allerede her skal du være varsom, skriver KK.no.

Tilsæt citronsaft
Citronsaft kan neutralisere en del af saltsmagen, så passer det til at retten så kom saften fra en halv citron i. Det fungerer for eksempel fint i mange indiske, mexicanske eller asiatiske retter.

Brug kartoffeltricket
Et godt, gammelt husmodertrick er hvis du har lavet suppe, sovs eller en gryderet, så kan du skrælle en kartoffel, og putte den i den mad, du er ved at lave. Kartoflen trækker en del af væsken i retten til sig og dermed også en stor del af saltet.

Lave en større portion
Hvis det er muligt så lav en større portion. Har du flere ingredienser tilbage så put dem endelig i. Laver du for eksempel pastasovs så hæld en ny dåse flåede tomater i. Er du i gang med at bage så tilsæt mere væske og mel.

Få opskriften til verdens bedste chokoladekage på femina.dk

Tilsæt mejeriprodukter
Laver du en ret med mejeriprodukter, hvor der indgår mælk, creme fraiché, fløde, ost eller yoghurt så hæld mere i for at neutralisere smagen. Vær dog opmærksom på hvad det er for en ost, du kommer i, for mange oste er gerne lidt salte i sig selv.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.