Seks tidspunkter, hvor du bør have sex

Der er nogle tidspunkter, der er særligt egnet til at have sex på.
Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår man har sex.
Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår man har sex. Foto: Colourbox

Det er ikke sikkert, du har brug for at blive tilskyndet til at have sex, men forskning har vist, at der er tidspunkter, hvor du især bør have sex for dit eget velbefindendes skyld. Sex virker nemlig beroligende på nerverne, det sænker blodtrykket og reducerer stress.

Før en stor præsentation

Netop fordi sex virker beroligende på nerverne, kan du med fordel have sex, før du skal lave en større præsentation. Studier har tilmed vist at folk, der havde haft sex før de skulle tale overfor en større forsamling, var de mindst stressede overhovedet.

Morgensex

Kroppen er nærmest designet til at have sex om morgenen.  Dels er testosteron og energiniveauet højere om morgenen, men stigningen af oxytocinerne i kroppen vil holde dig og din partner forbundet hele dagen, og endorfinerne, som du også udskiller, vil booste dit humør, skriver Prevention.com.

Her er det sexlegetøj, jyderne helst vil hygge sig med: Læs mere på q.dk

På dag 14 i din cyklus

Ny forskning har vist at omkring to uger inde i kvindens cyklus, der bliver klitoris 20 procent større, idet den svulmer op. Det betyder, at du får lettere ved at få orgasmer på dette tidspunkt. Det er også på dette tidspunkt, at kvinden har ægløsning.

Efter træning

Udnyt din træning, løb, eller cykling. Et studie fra University of Texas viste at blodet til kvindens kønsorganer steg med 169 procent efter træning. Det betyder, at du automatisk får større lyst til sex efter træning. Derudover pumper kroppen mere testosteron ud, og det øger også sexlysten.

Når du har haft en dårlig dag

Har du haft en stresset dag på jobbet, så er det helt klart bedre at dyrke sex end at gå ud og drikke et par øl.

- Forskning har vist at sex, eller bare det at holde sin kæreste i hånden, får dig til at slappe af og hjælper stressen ud af kroppen, forklarer læge og sexolog Jessica O’Reilly.

Sådan kan I bruge pornofilm i parforholdet: Læs mere på tidenskvinder.dk

 Når du har set eller oplevet noget skræmmende

Har du lige set en rigtig uhyggelig film, så kan du med fordel gå i seng og dyrke sex med din partner bagefter.

- Når dit adrenalin pumper, så vil din krop være i en ophidset tilstand og dermed også din lyst til sex. Forskning publiceret i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior påviser at tiltrækning og begær stiger efter en oplevelse, hvor adrenalinniveauet er røget i vejret, siger O’ Reilly.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.