Her er 4 madvarer, du aldrig bør indtage

Der er nogle ting, der slet ikke burde indgå i din kost.
Det er ikke godt at spise dåsetomater.
Det er ikke godt at spise dåsetomater. Foto: Scanpix

De fleste af os kan formentlig godt lide et glas sodavand, en ostemad eller et stykke chokolade i ny og næ. Men spørger man eksperterne, skal man faktisk slet ikke indtage disse ting. Overraskende nok peger eksperterne også på, at tomater på dåse kan være farlige for vores helbred.

Læs her, hvordan det hænger sammen.

1. Hvid chokolade

Hvis man vælger den rigtige type chokolade, kan det faktisk være en ganske sund snack. Men det gælder ikke hvid chokolade. Når man ser på den hvide variants sundhedsprofil, er papiret nemlig blankt.

>> Bliv ven med Vi Elsker Mad på Facebook - hvis du vl vide mere om hvad du spiser

'Når man ser på sundhedsfordelene ved kakao, er der ganske mange. Det skyldes blandt andet de fantastiske phyto-næringsstoffer, som kan øge blodstrømmen til hjernen, og som beskytter blodårerne samt booster humøret og koncentrationen. Alt det mangler hvid chokolade, siger Drew Ramsey, der er læge og klinisk professor ved Columbia University College og forfatter til The Happiness Diet, til Rodalenews.com.

Løsningen er i stedet at spise den gode og sunde mørke chokolade.

Har du prøvet den famøse 5:2-kur? Få en stor guide til slankekuren på Femina.dk

2. Tomater på dåse

Når vi spiser tomater på dåse, er det ikke det bedste, vi kan gøre for os selv. Dåsen kan nemlig afgive bisphenol-A (BPA), der er et syntetisk østrogen, som er kædet sammen med fertilitetsproblemer, hjertesygdomme, diabetes og overvægt. Det forklarer Frederick vom Saal, der er professor i biologisk videnskab ved University of Missouri.

'Du kan få 50 mikrogram BPA per liter tomater på dåse, og det er et niveau, der påvirker folk – især de unge, ' siger Frederick vom Saal.

Løsningen er at gå efter tomater på glas.

3. Brød

Hvidt brød smager jo godt – men det er bestemt ikke sundt. Ifølge William Davis, der er læge, kardiolog og forfatter til bestselleren Wheat Belly, fører indtaget af hvede til flere forskellige helbredsproblemer. Det gælder alt fra fordøjelsesproblemer og overvægt til astma og hudproblemer.

'Hvis der er en madvare, der giver ekstravagante, ekstraordinære og overraskende fordele – når man undgår den – er det brød. Og jeg mener ikke bare hvidt brød – jeg mener alle typer brød. Hvidt brød, fuldkorn, organisk, fransk, italiensk, friskt, daggammelt. Det hele, ' siger William Davis.

Han råder til, at man prøver på at udelukke brød fra kosten og ser, hvordan det påvirker ens krop.

Du kan spise dig til færre smerter. Læs på Soendag.dk om madvarer, der lindrer smerter i kroppen

4. Kunstige sødestoffer

Ifølge Isaac Eliaz, som er læge og grundlægger af The Amitabha Medical Clinic and Healing Center i Californien, skal man helt holde sig fra lightsodavand og slik uden sukker. Det er nemlig sødet med kunstige sødestoffer – og man kender faktisk ikke helt præcist til den effekt, de har på kroppen.

'Uafhængig forskning viser, at når de kommer ind i kroppen, kan disse sødestoffer give helbredsproblemer og lidelser relateret til stofskiftet og vægtøgning samt neurologiske sygdomme, smerter, fordøjelsesproblemer, hovedpine, depression, irritabel tyktarm, kræft og andre lidelser, siger han til Rodalenews.com.

Løsningen er at gå helt uden om produkter med kunstige sødestoffer og i stedet fx drikke en kop te.

Af Mia Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.