Fødevareministeren bruger for mange penge

Dan Jørgensen er en rigtig mad-mand med sund kost i årerne og en Arne Jacobsen stol i hjemmet. Men det er ikke det, han bruger flest (næsten) unødvendige penge på.
Se her, hvad Dan Jørgensen bruger for mange penge på
Se her, hvad Dan Jørgensen bruger for mange penge på Scanpix

Han er berømt og berygtet for sine holdninger til landbrug og kost. Han er en forfriskning, vil visse mene, mens andre har lyst til at skælde og smælde på ham.

LÆS OGSÅ: Så nemt får du den bedste start på dagen

Men sådan er politik jo. Man kan sjældent være populær hele vejen rundt og især ikke, når man jonglerer med andre folks penge, og det gør Dan Jørgensen. Men hvordan jonglerer han med sine egne, har ALT for damerne spurgt ham?

- Det sidste, jeg købte, var Hanne Vibeke Holst nyeste bog ”Karl den store,” siger Dan Jørgensen til damebladet. Han fortæller samtidig, at han aldrig vil bruge penge på fois gras og buræg, fordi alle dyr skal behandles med respekt.

LÆS OGSÅ: 4 tips til at træne med din kæreste

Lysten over fornuften

Det er altså ikke dårlige madvarer, som fødevareministeren bruger sine penge på, og generelt mener han, at folk i Danmark bruger alt for mange penge på dårlig mad. Hvilket er en skam, fordi sund mad ofte er billigere eller lige så billigt, forklarer han.

Nej, det overforbrug som Dan selv har, det skal findes i en hel anden verden. Nemlig den fiktive:

- Jeg bruger for mange penge på bøger. Jeg kan nemt bruge 400 kr. på en ny hardcopy af en af mine yndlingsforfattere – selv om jeg ved, at jeg sandsynligvis kun får bogen læst en gang, og selv om den sikkert kommer til den halve pris som paperback to måneder senere.

LÆS OGSÅ: Pensionisterne i kongehusene knokler stadig

Puha, så er vi rolige. Dan Jørgensen er simpelthen bare en afhængig bognørd, og han er ikke bange for at sige det højt…lige som han ikke helmer, før vi danskere bytter skod mad ud med godt mad og tænker over kvaliteten på de varer, vi propper i munden.

Det kan altså konkluderes, at vores fødevareminister er en kvalitetsmand hele vejen rundt. God mad, gode møbler og holdbare bøger!

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.