Fejl kostede Birte indtægt i halvandet år: Kommune slipper for erstatning

Birthe Sørensen var uden indtægt i halvandet år på grund af en fejlafgørelse og efterfølgende lang sagsbehandling.
Civilretten i Randers har afgjort, at Randers Kommune slipper for at betale erstatning til Birthe Sørensen. 
Civilretten i Randers har afgjort, at Randers Kommune slipper for at betale erstatning til Birthe Sørensen.  Foto: Scanpix / Arkiv

- Det er egentlig ikke så meget for pengenes skyld, at det her er taget op, men mere for retfærdighedens skyld. Og der kan jo sagtens være flere derude, der har stået i samme situation som mig.

Sådan siger en skuffet Birte Sørensen til Randers Amtsavis, efter civilretten i Randers mandag har afgjort, at Randers Kommune slipper for at betale hende erstatning for en fejl, der betød, at hun i halvandet år stod uden indtægt.

Det skriver amtsavisen.dk

Sagen starter tilbage i 2012, hvor Randers Kommune besluttede, at Birthe Sørensen godt kunne arbejde under skånehensyn og derfor stoppede udbetalingen af hendes sygedagpenge. Beskæftigelsesankenævnet vurderede imidlertid, at det var en forkert beslutning, og at Birthe Sørensen skulle i arbejdsprøvning.

Men sagsbehandlingstiden trak ud, og der kom til at gå omkring halvandet år før Birte Sørensen endelig kom i arbejdsprøvning. I den periode havde hun ingen indtægt, og hun måtte lade sig forsørge af sin mand. 

Erstatningskrav på en halv million

Sammen med sin fagforening, HK, rejste Birte Sørensen, som i dag er i flexjob, et erstatningskrav på en halv million kroner. Men efter afgørelsen mandag ser det altså ud til, at hun ikke får en rød reje i erstatning fra kommunen. 

I følge civilretten har Randers Kommune handlet så hurtigt, som det var muligt, skriver amtsavisen.dk. Kommunen var blandt andet nødt til at vente på en helbredsvurdering fra Birthe Sørensens egen læge, som først kom et par måneder efter anmodningen, fremgår det af sagen.

Derudover har kommunen forklaret den lange sagsbehandlingstid med, at Birthe Sørensens sagsbehandler havde en del sygefravær, hvilket har forsinket sagen.

Hvorvidt man i den situation skal tildele borgeren en ny sagsbehandler beror på en afvejning mellem på den ene side kontinuitet og den anden side fremdrift i sagen, har kommunen argumenteret for, skriver amtsavisen.dk.    

Civilretten finder ikke, at Randers Kommune på baggrund af en sådan afvejning har pådraget sig et ansvar, der kan føre til en erstatning. 

Birte Sørensen har endnu ikke besluttet sig for, om hun vil anke dommen. 

Randers Kommunes arbejdsmarkedschef, Ole Andersen kalder overfor amtsavisen.dk dommen for tilfredsstillende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.