DSB: Flygtninge uden billetter får ingen bøder

Den aktuelle flygtninge- og migrantkrise har fået DSB til at åbne for en dispensation for det gældende billetteringssystem.
Adskillige flygtninge står torsdag formiddag i lange køer for at komme med Øresundstoget fra Københavns Hovedbangård til Sverige.
Adskillige flygtninge står torsdag formiddag i lange køer for at komme med Øresundstoget fra Københavns Hovedbangård til Sverige. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Flygtninge og migranter, der lige nu er på vej med tog til København, får ikke stukket bøder i hånden, hvis de ikke kan fremvise gyldig billet. Det fortæller underdirektør i DSB, Anette Haugaard, til Avisen.dk.

- Det er en helt ekstraordinær situation, og vi har fået orienteringer om, at der kan være rigtig mange på vej mod Købehavn, og derfor har vi i den her særlige situation bedt personalet om at udvise konduite på de her strækninger til København, siger Anette Haugaard.

Betyder det, at hvis en kontrollør oplever, at en person, der kunne ligne en flygtning eller migrant, ikke har billet, så lader man personen rejse videre uden at få bøde?

- Vi har bedt vores personale om at udvise konduite i den her særlige situation. Og der er mulighed for at dispensere i forhold til vores normale billetteringskoncept.

Myndighederne regner med at op mod 3.200 flygtninge og migranter har passeret den danske grænse de seneste dage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.