Direktør: Arbejdsgang på Se og Hør-sag var helt uacceptabel

Aller Media accepterer millionbøde og anerkender, at retten har vurderet, at lovovertrædelsen var alvorlig.

Aller Media A/S anser - med en bøde på ti millioner kroner - sagen om den såkaldte tys-tys-kilde for afsluttet og tager bøden til efterretning.

Dommen faldt torsdag i Retten i Glostrup.

Ud over Aller Media blev den tidligere nyhedschef Lise Bondesen, der nu er direktør og chefredaktør på Avisen.dk, og tidligere redaktionschef Kim Bretov idømt seks måneders betinget fængsel. Begge skal desuden udføre 120 timers samfundstjeneste.

Ifølge administrerende direktør Pål Thore Krosby var det, der i sin tid fandt sted på Se og Hør, helt uacceptabelt.

- Vi har derfor fra sagens begyndelse været meget bevidste om koncernens selskabsretlige ansvar samt vores forpligtelse til at rydde op og sikre os mod lignende forhold i fremtiden, siger han.

- Der er tale om en stor bøde, men vi anerkender, at retten har vurderet, at overtrædelsen skulle sanktioneres på denne måde. Nu kigger vi som koncern fremad og er tilfredse med, at der er sat punktum i en ellers dybt beklagelig sag.

Aller og de to tidligere Se og Hør-chefer havde på forhånd erkendt deres ansvar i sagen, hvor en it-operatør gennem en årrække fodrede Se og Hør med oplysninger om, hvor de kongelige og de kendte befandt sig.

Oplysningerne fik it-operatøren fat i ved at aflure, hvor kendisser som kongefamilien, toppolitikere og sportsfolk brugte deres kreditkort.

Ifølge Pål Thore Krosby har Aller i lighed med politiet haft et stort ønske om at komme til bunds i sagen og har derfor samarbejdet fuldt ud med politiet.

Det skete, efter at Højesteret præciserede retningslinjerne for, hvordan en grundig efterforskning kunne gennemføres uden at krænke kildebeskyttelsen.

Aller Media A/S har i kølvandet på sagen indført en række initiativer - herunder etablering af en whistleblower-ordning og en omlægning af bladets redaktionelle profil, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller er tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger: 

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

Kilde: Københavns Vestegns Politi/Ritzau

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.