Eks-chefer får betinget dom i Se og Hør-sagen

To tidligere chefer på Se og Hør får betingede domme og samfundstjeneste. Aller får millionbøde.
Lise Bondesen er tidligere nyhedschef på Se og Hør. Hun er i dag chefredaktør på Avisen.dk.
Lise Bondesen er tidligere nyhedschef på Se og Hør. Hun er i dag chefredaktør på Avisen.dk. Foto: Privat

De første domme i Se og Hør-sagen er faldet, efter Retten i Glostrup torsdag idømte tidligere nyhedschef Lise Bondesen, der nu er direktør og chefredaktør på Avisen.dk, og tidligere redaktionschef Kim Bretov seks måneders betinget fængsel.

Begge skal desuden udføre 120 timers samfundstjeneste.

Samtidig udskrev dommer Christina Breinstrup en bøde på 10 millioner kroner til Aller Media.

Aller og de to dømte havde på forhånd erkendt deres ansvar i sagen, hvor en it-operatør gennem en årrække fodrede Se og Hør med oplysninger om, hvor de kongelige og de kendte befandt sig.

Oplysningerne fik it-operatøren fat i ved at aflure, hvor kendisser som kongefamilien, toppolitikere og sportsfolk brugte deres kreditkort.

Under sagen udtrykte tidligere nyhedschef Lise Bondesen stor anger over sin rolle, der bestod i, at hun modtog kreditkortoplysninger og sendte dem videre til journalister og i enkelte tilfælde selv forespurgte på oplysninger om kendisser.

- Jeg har fortrudt, sagde hun og fortalte, at siden sagen kom til offentlighedens kendskab i 2014, er der ikke "gået en dag, uden at jeg har tænkt på den".

Efter domsafsigelsen oplyste advokaterne for Lise Bondesen og Aller Media, at deres klienter modtog dommen. Forsvareren for Kim Bretov udbad sig betænkningstid i forhold til en mulig ankesag.

Dommen over Aller Media og de to tidligere chefer blev fulgt tæt af en række forsvarsadvokater, der repræsenterer henholdsvis den anklagede it-operatør og fem andre tidligere ansatte på ugebladet.

I modsætning til Bondesen og Bretov nægter de øvrige sig skyldige, og deres sag skal efter planen for retten over 20 retsdage startende med 9. september.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller er tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger: 

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

Kilde: Københavns Vestegns Politi/Ritzau

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.