DF står fast på krav til Løkke: Social dumping skal på finansloven

Der skal tiltag mod social dumping med på finansloven, lyder kravet fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti.
"Hvis vi er med i forliget bag finansloven, så har jeg svært ved at forstille mig, der ikke er tiltag mod socialt dumping," siger retsordfører og gruppeformand i DF, Peter Skaarup.
"Hvis vi er med i forliget bag finansloven, så har jeg svært ved at forstille mig, der ikke er tiltag mod socialt dumping," siger retsordfører og gruppeformand i DF, Peter Skaarup. Foto: Scanpix

Indsatsen mod social dumping skal skærpes i forbindelse med finansloven for 2016.

Det slår Dansk Folkeparti fast i forbindelse med partiets årsmøde i weekenden, skriver Altinget.

- Hvis vi er med i forliget bag finansloven, så har jeg svært ved at forstille mig, der ikke er tiltag mod socialt dumping, siger Peter Skaarup, der er retsordfører og gruppeformand for Dansk Folkeparti, til mediet.

Allerede inden valget, slog gruppeformanden fast over for Avisen.dk, at kampen mod social dumpung er vigtig for partiet.

- Hvis Dansk Folkeparti bliver støtteparti for en anden regering, er det klart, at det bliver muligt at stille nogle meget kontante krav. Og der har vi altså udvalgt os social dumping som en af de ting, som vi SKAL stå fast på, lød det dengang fra Peter Skaarup.

Og det er så det, Dansk Folkeparti nu vil gøre som centralt støtteparti for Venstre-regeringen.

- Vi vil sige, at ja, vi er jeres støtteparti, men vi har altså krav til en styrket indsats mod social dumping, siger Peter Skaarup til Altinget.

Den tidligere regering nåede at afsætte 679 millioner kroner til indsatsen mod social dumping fra 2012 til 2015, men den nye regering har ikke nævnt området i sit regeringsgrundlag.

I Dansk Folkeparti ønsker man flere penge til indsatsen mod social dumping, men man har ikke lagt sig fast på, om man skal kræve et fast beløb. Samtidig vil man have ID-kort til medarbejdere, så man kan tjekke, hvor de kommer fra, ligesom partiet vil have kontrol af nummerplader ved grænserne.

Derudover vil Dansk Folkeparti til finanslovsforhandlingerne diskutere regeringens forslag, der skal fratage Skat muligheden for uanmeldt kontrol på privat grund. Det må nemlig ikke ødelægge mulighederne for at bekæmpe social dumping, lyder budskabet fra Peter Skaarup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.