Vrede i S: Regeringen glemmer social dumping

Regeringens forslaget til finanslov vidner om, at man sænker ambitionerne for bekæmpelse af social dumping. Og det er alamerende, mener socialdemokraternes Jeppe Bruus.
Med regerings finanslovsforslag er der lagt op til mere social dumping på det danske arbejdsmarked, forudser Jeppe Bruus (S) 
Med regerings finanslovsforslag er der lagt op til mere social dumping på det danske arbejdsmarked, forudser Jeppe Bruus (S)  Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Da Venstres finansminister Claus Hjort Frederiksen i går fremlagde regeringens forslag for en finanslov for 2016, var der et område, der slet ikke fik opmærksomhed. Det forarger Socialdemokraternes ordfører for social dumping Jeppe Bruss.

- Mig bekendt nævnte Claus Hjort Frederiksen ikke social dumping med et eneste ord. Det vidner om en regering, der overhovedet ikke har social dumping på sin dagsorden, siger han.

En lavine af snyd

Bevillingen til myndighedsberedskabet, der er et samarbejde mellem Skat, Arbejdstilsynet og politiet, vil de kommende år blive beskåret kraftigt, hvis Venstre får gennemført sin finanslov, forklarer Jeppe Bruus.

Den fælles myndighedsindsats gennemfører kontroller og aktioner blandt andet for at afsløre social dumping.

I dag bliver der givet 87 millioner kroner årligt til beredskabet, men med nedskæringerne vil der kun blive givet 20 millioner kroner i 2018, forudser Jeppe Bruss.

Han frygter, at konsekvensen vil være, at døren til social dumping fremover bliver åbnet på vid gab.

- Der bliver mere sort arbejde og social dumping. Det skaber et øget pres på de danske lønmodtagere og de små håndværksmestre, der forsøger at konkurrere på lige vilkår, siger Jeppe Bruus.

Regeringen stopper en god udvikling

Den svækkede indsats for bekæmpelsen af social dumping er et skridt tilbage, mener Jeppe Bruus.

Ifølge ham havde den tidligere SR-regering nemlig virkelig lagt sig i selen for at bremse antallet af sager med dårlige arbejdsforhold og snyd.

For ham er det derfor ekstra salt i såret, at regeringen vil fjerne muligheden for at kontrollere på private grunde.

- Det vil stække kontrollen, at man fremover ikke må spørge håndværkere om deres papirer, men at man blot skal stå på den anden side af hegnet, siger han.

Avisen.dk afventer en kommentar fra Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.