DF: Der skal ryddes op i syge på kontanthjælp inden 1. oktober

Hvis man ikke kan arbejde, skal man ikke være på kontanthjælp, lyder det fra DF. Men tre fjerdedele af kontanthjælpsmodtagerne er i dag vurderet til ikke at være klar til at arbejde.
- Jeg forventer, at regeringen trækker i arbejdstøjet sammen med kommunerne og får ryddet op inden 1. oktober, sagde Marlene Harpsøe (DF) fra Folketingets talerstol.
- Jeg forventer, at regeringen trækker i arbejdstøjet sammen med kommunerne og får ryddet op inden 1. oktober, sagde Marlene Harpsøe (DF) fra Folketingets talerstol. Foto: Folketingets TV

Kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen må ikke ramme syge, der ikke kan arbejde. Sådan lød det fra Dansk Folkeparti under debatten før vedtagelsen torsdag. 

Der blev gået hårdt til Dansk Folkeparti for at stemme for kontanthjælpsloftet under debatten før vedtagelsen af kontanthjælpsloftet. DF lovede i valgkampen ikke at skære i kontanthjælpen. 

Kun hver fjerde kontanthjælpsmodtager er vurderet umiddelbart klar til at komme i arbejde, såkaldt jobparat.

Alligevel rammer kontanthjælpsloftet alle, og de skal personligt fritages, hvis ikke de skal opfylde kravet om 225 timers årligt arbejde.    

Men beskæftigelsesordfører Marlene Harpsøe fra DF lagde vægt på, at der ikke skal være mennesker på kontanthjælp, der er så syge eller så handicappede, at de ikke kan tage et arbejde.

Kontanthjælpsloftet træder i kraft til efteråret, og DF mener, der skal ske noget inden.  

- Jeg forventer, at regeringen trækker i arbejdstøjet sammen med kommunerne og får ryddet op inden 1. oktober, sagde hun fra Folketingets talerstol.

Marlene Harpsøe sagde, at hvis man overhovedet ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, skal man over på andre ydelser.

- Så skal man ikke være på kontanthjælp. Og jeg siger IKKE være i kontanthjælpssystemet. Og hvis der ikke er nogen prognose for, at man kan komme i arbejde, så skal man ikke være på kontanthjælp.

- I de situationer, hvor der måtte være kommuner, der bevidst eller mindre bevidst sætter mennesker på kontanthjælp, der ikke burde være på kontanthjælp, så mener jeg faktisk, det er fuldstændig uacceptabelt, siger Marlene Harpsøe

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.