“Der er faktisk ret fedt i Aabenraa”

En debattør er træt af, at yderområderne i Danmark altid fremstilles som en karikatur: Nusset og bedrøveligt. Fokusér dog på den puls og det potentiale, der er, skriver hun.
Aabenraa er et fedt sted at bo, skriver en debattør i dag i Information. Hun er, som mange andre, godt træt af mediernes ensidige billede af det hun kalder ikke-København.
Aabenraa er et fedt sted at bo, skriver en debattør i dag i Information. Hun er, som mange andre, godt træt af mediernes ensidige billede af det hun kalder ikke-København. Foto: Wikimedia Commons

Debatten om den fordomsfulde fremstilling af ikke-København fortsætter. I dag opfordrer Charlotte Helt Brunsgaard, cand.mag. og teamleder for Kultur og Fritid i Aabenraa, til at man dropper karikaturerne og fremstiller det, der er væsentligt.

Det skriver hun i et debatindlæg i Information.

-Så kan vi måske tale om det, der faktisk er på spil: Steder med puls og potentiale og med masser af samfundsmæssig infrastruktur at finde sammen om, skriver hun.

Hun fremhæver det omdiskuterede TV 2-program ‘På røven i Nakskov’ som et eksempel på, hvordan det er de bedrøvende udkantsfortællinger, der optager medierne.

Men måske er det fordi, man i København har brug for at forsikre sig om, at det er i hovedstaden, der er trygt og godt at være:

“Så man kan bekræfte sig selv i, hvor vigtigt det er under ingen omstændigheder at skulle påvirke beslutningstagerne til at justere strukturerne, så nogen fra slænget kunne risikere at skulle ‘derud’,” lyder det.

Selv bor Charlotte Helt Brunsgaard og hendes familie i Aabenraa:

“Her er faktisk ret fedt. Fede fællesskaber, fede job, fedt for børn og en spytklat fra Hamborg og Flensborg, hvis man trænger til et storbyfix,” skriver hun.

Læs hele debatindlægget i Information.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.