Dennis K. raser over S: Hvorfor redder I Venstres røv?

Det er uforståeligt, at Socialdemokraterne vil stemme for Venstres forslag om at skære i kommunernes økonomi, mener FOA-formanden.
Hvorfor tilbyder Socialdemokraterne pludselig at redde Venstres plan om at stramme kommunernes budget? spørger Dennis Kristensen.
Hvorfor tilbyder Socialdemokraterne pludselig at redde Venstres plan om at stramme kommunernes budget? spørger Dennis Kristensen. Scanpix arkiv

Vil I virkelig lægge stemmer til det?

Dennis Kristensen, der er formand for FOA, er langt fra begejstret for Socialdemokraternes tilbud om at redde Venstres aftaler med kommunerne.

- Det vil for mig være helt uforståeligt, hvis Socialdemokraterne ender med at stemme for regeringens aftale med kommuner og regioner om de økonomiske rammer for budgetlægningen for 2016, der indeholder det såkaldte "omprioriteringsbidrag" på 1 % over de næste fire år, og dermed skaber besparelser, som regeringen i følge regeringsgrundlaget vil bruge ligeligt til prioriterede indsatsområder og skattelettelser, skriver en skuffet FOA-formand på Facebook.

- Det giver da ikke mening i forhold til Socialdemokraternes tidligere eller fornuftige plan om årlig vækst i de offentlige udgifter på 0,6 procent, fortsætter han.

Kold konservativ skulder

En stor del af FOA's medlemmer er netop ansat i kommunerne, blandt andet i daginstitutioner og i plejesektoren, og hvis Venstres spareforslag vedtages, er der udsigt til fyringer og nedskæringer i velfærden netop på de områder.

I går var der ellers udsigt til, at grundlaget for aftalen smuldrede, da Venstre ikke kunne finde nok partier, der ville lægge stemmer til. Blandt andet spændte Konservative ben - og der var dermed udsigt til, at et af den nye regerings første kommuneaftale skulle falde til jorden med et brag.

Men nu tilbyder Socialdemokraterne altså at redde Venstres ære. Eneste betingelse er, at Venstre til gengæld vil støtte Socialdemokraternes aftale med kommunerne, næste gang Socialdemokraterne sidder i regering, skriver tv2.dk.

Stridspunkt under valgkampen

Dennis Kristensen undrer sig netop, fordi spørgsmålet om vækst, nulvækst eller minusvækst i den offentlige sektor var et af temaerne i valgkampen og et af de emner, hvor partierne var meget uenige. Socialdemokraterne var stærkt kritiske over for Venstres plan om nulvækst.

Venstreregeringen ser positivt på Socialdemokraternes tilbud.

- Jeg har noteret mig deres melding i medierne, og jeg synes ikke, den er helt på månen, siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.