Danskerne vilde med Rema-købmand: Forærer varer væk

Der bliver smidt for meget mad ud, som økonomisk trængte danskere kunne nyde godt af, mener købmand i Risskov, som uddeler gratis grønt på Grundlovsdag. Nu har over 750.000 danskere set købmandens opfordring.

På den ene side har vi masser af fattige danskere, som ikke har råd til sunde, friske grøntsager. Og på den anden side smider dagligvarebutikkerne massevis af helt friske grøntsager ud, når de holder lukket på søndag, hvor der er Grundlovsdag.

Men det skal være slut, mener Brian Foged Lind, som er Rema 1000-købmand i Risskov ved Aarhus.

Derfor kan kunderne i hans butik hente helt gratis grøntsager på søndag. Købmanden håber, at det kan komme fattige danskere til gode.

- Der er desværre mange i Danmark, som ikke har så meget at gøre godt med. Det er jo både studerende, hjemløse og ældre mennesker, som har det svært med økonomien. Så er det jo hul i hovedet at smide så meget mad væk, siger Brian Foged Lind.

Tog fusen på butikken

Han reklamerede for tiltaget i en video på butikkens Facebookside. Den er i skrivende stund blevet set af over 750.000 danskere, som jubler over tiltaget.

I butikken er de helt overvældede over den enorme opmærksomhed, som videoen har tiltrukket. 

- Jeg havde slet ikke set det komme. Vi lavede en lignende video i pinsen, som blev vist 200.000 gange. Dengang tænkte jeg, at det da var helt sindssygt mange. Så gjorde vi det igen, og den her gang har det fuldstændig taget fusen på os, griner Brian Foged Lind.

Kæmpe succes

I videoen kommer han også med en opfordring til andre butikker. Brian Foged Lind har nemlig været i dagligvarebranchen næsten hele livet, og han har med egne øjne set, hvor meget, der bliver smidt ud.

- Nu er jeg selv i en situation, hvor jeg selv kan bestemme, hvad der skal ske. Og derfor har vi taget den beslutning her i butikken, at når der er lukket på helligdagene, så forærer vi det væk gratis.

Brian Foged Lind forærer først og fremmest varerne væk, fordi han mener det er rigtigt. Men det har også givet masser af skulderklap fra kunderne.

- Det har været en kæmpe succes for os. Så hvis man er en god butikschef eller købmand, håber jeg, at man tænker, at det her burde man også selv gøre, opfordrer Brian Foged Lind.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.