Dansk Metal jubler: 150 millioner til nye maskiner på erhvervsskolerne

Dansk Metal glæder sig over, at aftaleparterne bag erhvervsuddannelsesreformen har afsat 150 millioner til nyt udstyr på erhvervsskolerne.
Det duer ikke, hvis arbejdsgangene i værkstederne på erhvervsskolerne er for langt fra virkeligheden ude i virksomheden, siger Per Påskesen
Det duer ikke, hvis arbejdsgangene i værkstederne på erhvervsskolerne er for langt fra virkeligheden ude i virksomheden, siger Per Påskesen Foto: Scanpix arkiv

Hænderne er hævet langt over hovedet hos Dansk Metal, efter aftaleparterne bag erhvervsuddannelsesreformen i dag er blevet enige om at tildele landets erhvervsskoler 150.000 millioner kroner til nye maskiner og udstyr.

- Jeg er super glad. For det her understreger lige præcis det sigte, der er med reformen, at der nu kommer balance i den kvalitet, vi kan levere teoretisk og i praksis i værkstederne, siger forbundssekretær i Uddannelses- og IKT-sekretariatet hos Dansk Metal, Per Påskesen.

Og det er helt afgørende, at arbejdsgangene i værkstederne på erhvervsskolerne ikke er for langt fra virkeligheden ude i virksomheden, siger han.

- Moderne industrivirksomheder arbejder med avancerede robotter og har gjort deres produktionsproceser meget maskinstyret via computere. Så hvis de maskiner eleverne har på skolen er traditionelle håndværksmaskiner, så bliver der selvfølgelig et stort gab. Og bliver gabet for stort, så giver det et mis-match i den læring, der skal være for de enkelte elever, siger han.

Og virksomhederne gør bare det, det de skal. De bliver jo nødt til at følge med udviklingen, for at fastholde konkurrenceevnen, siger Per Påskesen.

Har presset på længe

Dansk Metal har længe presset på for at få penge til opgradering af maskinparken med som en del af erhvervsskolereformen, og Per Påskesen glæder sig over at indsatsen har båret frugt.

- Vi har gjort opmærksom på det fra start, at det var noget, man glemte at kigge på. Derfor var det dejligt at se, at det var med i regeringens udspil til Finansloven, siger han.

Ugebrevet A4 kunne i oktober sidste år under den tidligere regering berette, at flere partier på begge fløje vilde tage kravet om penge til opgradering af skolernes udstyr med til Finanslovsforhandlingerne. Venstre foreslog dengang at afsætte 100 millioner kroner. Det beløb er altså nu blevet hævet til 150 millioner.

 

 

 

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.