Corydon: "Den er gal med matematikken inde hos Løkke"

Socialdemokraterne møder som det første røde parti Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med regeringsdannelsen.
- Vi er det parti i Folketinget, som mest intenst står for bredt samarbejde i Folketinget. Nu må vi se, hvad de andre partier vil, siger Corydon.
- Vi er det parti i Folketinget, som mest intenst står for bredt samarbejde i Folketinget. Nu må vi se, hvad de andre partier vil, siger Corydon. Foto: Claus Bech/Scanpix

Efter at Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative alle har været til møde med Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg om muligheden for at danne en flertalsregering, er det nu de røde partiers tur.

Første parti er Socialdemokraterne, der repræsenteres af afgående erhvervsminister Henrik Sass-Larsen og afgående finansminister Bjarne Corydon, der før forhandlingen med Løkke siger, at en ansvarlig økonomisk politik og en stram udlændingepolitik er vigtig for Socialdemokraterne.

Bjarne Corydon mener i øvrigt også, at det ser svært ud for Lars Løkke Rasmussen at få de fire borgerlige partier til at indgå i en fælles flertalsregering.

- Jeg har svært ved at se, hvad der binder de fire borgerlige partier. Nu lytter vi til den kongelige undersøger, der har til opgave at binde enderne sammen, siger Corydon, der heller ikke kan se, hvad der binder de fire partier sammen i forhold til dagpenge.

Klar til samarbejde

Socialdemokraterne står klar til at samarbejde med den kommende regering, fastslår Bjarne Corydon inden mødet.

- Vi er det parti i Folketinget, som mest intenst står for bredt samarbejde i Folketinget. Nu må vi se, hvad de andre partier vil, siger Corydon.

Efter mødet med Lars Løkke Rasmussen fortalte de to S-profiler, at de med udgangspunkt i deres egen økonomiske politik, har mulighed for at hjælpe Lars Løkke Rasmussen:

- Det unikke ved vores politik er, at den hænger sammen. Det, vi har sagt om økonomi og penge, er præcist, hvad der er råd til, og hvad der ikke er råd til. Det er der ikke nogen, der på nogen måde har kunnet sætte spørgsmålstegn ved. Det alle de partier, der nu diskuterer regeringsgrundlag, har sagt, har man ikke kunnet finde ud af om hang sammen. Den er gal med matematikken derinde bag døren, så vi må jo se, om vi kan hjælpe, sagde Bjarne Corydon.

Efter Socialdemokraterne skal resten af de røde partier også mødes med Lars Løkke Rasmussen for at tale om den fremtidige regeringsdannelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.