Chefer om skattely: Stop nu med alle de regler

Regeringen skal ikke lave flere, men færre regler, hvis den vil bekæmpe skattely, mener Dansk Erhverv.
Dansk Erhverv mener ikke, at flere regler kan bekæmpe skattely.
Dansk Erhverv mener ikke, at flere regler kan bekæmpe skattely. Foto: JACOBSEN HANS CHRISTIAN/free

Dansk Erhverv bryder sig ikke om regeringens tiltag for i højere grad at dæmme op for skatteål og skattely.

Regeringen vil styrke hvidvask-tilsynet og give Skat fri adgang til et særligt register, hvor ejere af blandt andet kommanditselskaber skal stå opført.

Men det er ikke den rigtige vej at gå, mener Dansk Erhverv.

- I iveren efter at fange skatteålene forfølger man den samme strategi, som ikke har virket de seneste 15 år: Man forsøger at fylde endnu flere skatteregler på det overkomplicerede danske skattesystem, siger Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv.

- Skatteministeriet burde i stedet gøre systemet mere enkelt. Det vil både gøre det lettere at forstå for erhvervslivet og gøre det svært for skattesnyderne at navigere i, tilføjer han.

Regeringen vil også forsøge at få et øget internationalt samarbejde om at koordinere indsatsen mod skatteunddragelse på tværs af landegrænser. Og den del af regeringens pakke vinder mere gehør hos Dansk Erhverv.

- Dansk Erhverv er helt på linje med ministeriet om, at løsningerne skal ske via øget internationalt samarbejde. Det undrer dog i den forbindelse, at man vil opfinde nye regler og ikke arbejder videre med forslaget om en fælles selskabsskattebase i EU, siger Jacob Ravn.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.