Biker-Jens skælder andre forældre ud: Det skrider jo

Jens Romundstad oplever at sætningen ”fordi de andre må” er ved at blive en gyldig grund. Det skriver han på Facebook og får stor opbakning.
Biker-Jens med det borgerlige navn Jens Romundstad giver forældre en opsang på Facebook. Opsangen er blevet delt over 10.000 gange.
Biker-Jens med det borgerlige navn Jens Romundstad giver forældre en opsang på Facebook. Opsangen er blevet delt over 10.000 gange.
Foto: Scanpix/arkiv

Jens Romundstad, som i 90'erne blev kendt som Biker-Jens, er træt af andre forældres laden stå til.

Han vil have, at forældre snakker med deres børn om det "at få lov", i stedet for at give los og parkere "små børn foran film, serier eller realityprogrammer, som oplagt kun er ”egnet” for "voksne" eller lade dem spille "ultra-voldelige spil som GTA, Call of Duty".

Det er essensen af et opslag, den tidligere deltager i Robinson Ekspeditionen har lavet på Facebook.

Her vender han tingene på hovedet og indleder sit opslag med at skrive, at han lader sin 10-årige køre familiens store Ford S-Max - også alene. Men:

- Selvfølgelig må min ti-årige datter ikke køre bil!, skriver han og fortsætter:

- Jeg skriver dette fordi det på mig virker som om, at kørekortet omtrent er den sidste ting med en naturlig aldersmæssig begrænsning, som ikke er i skred blandt forældre.

Han opfordrer derefter forældre til at erstatte ordet "bil" og sætte ord som "Facebook" og Snapchat" ind i stedet.

Han oplever at sætningen ”fordi de andre må” er ved at blive en gyldig grund, legitimeret af forældrenes angst for at deres barn skal lide den sociale død i fællesskabet.

- Det vilde er egentlig, at min datter på 10 ikke længere er så optaget af den status det kan give andre børn ”at få lov”. Den naturlige, og i denne sammenhæng misforståede, retfærdighedssans (hvorfor må jeg ikke når de andre må?) er afløst af hendes egne holdninger. Er det egentlig fedt at spille iPad i frikvarteret? Er det egentlig en god idé at have slik med i skole? Vi har talt så meget om det, at jeg helt oprigtigt tror, at hun har fået en bedre forståelse for, at hun er et barn, og ikke behøver at være voksen endnu. At barndom ikke er kikset. At det er ok at dyrke det naturlige. Lege. Læse. Grine. Snakke. Og blive mere sikker på sig selv. Og glad.

Hans opråb til andre forældre får stor opbakning. Opslaget er i skrivende stund delt over 10.200 gange og har fået tæt på 600 kommentater plus over 16.000 positive reaktioner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.