Bande afpresser hjemløse: Hit med kontanthjælpen!

Omkring den første i hver måned bliver hjemløse og socialt udsatte afpresset til at udlevere deres førtidspension og kontanthjælp til bandemedlemmer.
Bandemedlemmer afpresser socialt udsatte fra Tingbjerg-området til at udlevere deres kontanthjælp og førtidspension.
Bandemedlemmer afpresser socialt udsatte fra Tingbjerg-området til at udlevere deres kontanthjælp og førtidspension. Foto: Scanpix

I dagene omkring den første i hver måned går socialt udsatte fra Tingbjerg-området i København rundt i angst for at støde ind i et bandemedlem. Bandemedlemmer afpresser de socialt udsatte, så de må udlevere deres førtidspension eller kontanthjælp. Det skriver Ekstra Bladet.

En af dem, der flere gange har måtte aflevere sit hævekort til de kriminelle bandemedlemmer, er en 70-årig mand. Når førtidspensionen går til bandemedlemmer først i måneden, er det svært for den 70-årige at komme igennem resten af måneden.

Københavns Politi bekræfter, at de efterforsker sagen.

"Jeg kan bekræfte, at vi efterforsker sådan en sag. Vi har brugt lang tid på den og tager det meget alvorligt, da det er en sag om afpresning eller røveri. Mere kan jeg ikke sige af hensyn til forurettede og efterforskningen," fortæller vicepolitiinspektør Dannie Rise til Ekstra Bladet.

Sagen om den 70-årige mand blev anmeldt i sommer, men en ansat, der arbejder i miljøet, hvor de socialt udsatte i Tingbjerg holder til, fortæller, at det ikke er et enestående tilfælde.

"Jeg kender helt konkret til tre tilfælde. De vil bare ikke anmelde det, fordi de er bange for at få bank af de unge. Nogle af dem har talt med politiet, og de har fået at vide, at de bare skal ringe 112, hvis nogle kræver deres penge eller hævekort. Men ser de kriminelle, at de ringer til politiet, så er de først i problemer," siger den ansatte, der er anonym, fordi arbejdsgiveren ikke ønsker repressalier fra de kriminelle i området.

Det tager kun bandemedlemmerne nogle få hævninger, før de har tømt den 70-årige anmelders og andres konti.

"De hæver 2.000 kroner ad gangen. Så går det stærkt. Jeg har hørt, at nogle af friluftsmenneskerne i løbet af måneden har forsøgt at få penge til deres medicin fra de unge. Men uden held. Nu forsøger vi at skaffe ham og nogle af de andre bankbøger, så de skal ind i banken, og det hele ikke bare kan tømmes uden nogen ser det," fortæller den ansatte fra miljøet omkring de udsatte.

Kilde: Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.