KAOS MED KÆRESTEPENGE

Annette tabte i kontanthjælps-lotto: Jeg synes, det er øv

Mens kommuner som Helsingør og Norddjurs betaler millionbeløb tilbage til arbejdsløse og deres samlevere på grund af fejl i sager om forsørgelsespligt, gør andre det ikke. Blandt andet Holbæk Kommune.
Annette Young Larsen er syg med gigt. Hun gik 3000 kroner ned i kontanthjælp, da forsørgelsespligt for samlevende blev indført.
Annette Young Larsen er syg med gigt. Hun gik 3000 kroner ned i kontanthjælp, da forsørgelsespligt for samlevende blev indført. Privat

Ikke i orden, siger Annette Young Larsen om kontanthjælps-lotteriet, som hun og hendes kæreste tabte.

Mens kommuner som Helsingør og Norddjurs betaler millionbeløb tilbage til arbejdsløse og deres samlevere på grund af fejl i sager om forsørgelsespligt, gør andre det ikke.

Blandt andet Holbæk Kommune, hvor Annette Young Larsen og hendes kæreste bor.

Annette Young Larsen og hendes kæreste sendte to ens klager til kommunen over, at der var store fejl i behandlingen af deres sag om, at han skulle forsørge hende.

De havde ikke fået andet fra Holbæk Kommune end en blanket om samliv, og der bør være både partshøringer og begrundede afgørelser.

- Det er den samme klage, vi har sendt, men vi har fået to forskellige svar. Det er nærmest morsomt, siger Annette Young Larsen.

Annette Young Larsen har fået afvist sin klage, fordi kommunen mener, at klagefristen er overskredet.

Men hendes kæreste har fået svar om, at der ganske rigtigt er sket fejl.

“Kommunen er enig i, at du ikke har modtaget en afgørelse om gensidig forsørgelsespligt. Der er derfor truffet følgende afgørelse: Du er omfattet af gensidig forsørgelsespligt med din samlever Annette Young Larsen med virkning fra 4.1.2014”

'Burde være ens for alle'

Et manglende brev med en begrundet afgørelse var præcis det, der betød, at Norddjurs Kommune i forrige uge betalte Bethina Andersen 48.500 kroner tilbage.

Annette Young Larsen og hendes kæreste har i stedet for en ny afgørelse med tilbagevirkende kraft 14 måneder tilbage.

- Jeg synes, det er øv. Det er jo mange, der er blevet ramt af gensidig forsørgelsespligt, og har haft det svært. Når der så er fejl i sagerne, så burde det være ens for alle, om kommunerne betaler pengene tilbage, siger hun.

Annette Young Larsen er på kontanthjælp, fordi hun er ramt af gigt og søger om fleksjob, men det trækker ud med de mange lægeundersøgelser og udredninger.

- Min kæreste fik brev sidste år i januar om, at han skal forsørge mig, selvom vi ikke er gift. Der stod, at hvis han ikke skrev under på samlivserklæringen, ville de stoppe min kontanthjælp, så han skrev under, og vi sendte det, siger hun.

Derefter hørte parret ikke mere fra Holbæk Kommune om gensidig forsørgelsespligt, udover at Annette blev trukket 3000 kroner i kontanthjælp hver måned.

De minus 3000 kroner betød, at hun ikke kunne betale af på sin gæld.

- Jeg har måttet stoppe betalingerne og er endt i retten. Jeg venter også på at skulle i fogedretten, men der er da andre der er meget hårdere ramt end mig, siger Annette Young Larsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.