Aktion i sneen: Fagforening kæmper for juletillæg til Tivoli-ansatte

HK Service Hovedstaden fortsætter sin kamp for at få Tivoli til at betale tillæg til de ansatte, der arbejder juleaftensdag.

Se flere videoer på Localeyes.dk
Henter afspiller ...

Fagforeningen HK Service Hovedstaden forcerede lørdag sneen i kampen for at skaffe juletillæg til de Tivoli-ansatte, der må trække i arbejdstøjet juleaften.

Sidste år slog Tivoli for første gang dørene op juleaften, og siden har HK Service Hovedstaden under overskriften "Klejner til jul" forsøgt at få forlystelsesparken til at betale et tillæg for julearbejdet.

Ved lørdagens aktion i sneen foran Tivoli var HK Service mødt op sammen med foreningen Kritiske Aktionærer, der er bedst kendt fra Frank Aaens optrædener på generalforsamlinger i Maersk. Foreningen har af egen drift kastet sig ind i kampen for juletillæg til Tivoli-medarbejderne og blandt andet købt en aktie i Tivoli i forsøget på ad den vej at lægge et pres på Tivolis ledelse.

Men det er ikke bare de Tivoli-ansatte, der bør få kompensation for at skippe juleforberedelserne og flæskestegen og tage på arbejde, mener man i HK Service Hovedstaden.

- Vi har spredt kampagnen ud, så det ikke bare handler om at skaffe klejner til jul til de Tivoli-ansatte, men også til ansatte i alle overenskomstdækkede virksomheder, der arbejder juleaftensdag, forklarer formand René Knudsen.

Fik selskab af nissepiger

Lørdag blev der foran Tivoli delt balloner ud til forbipasserende, ligesom et par engelske nissepiger slog sig til aktionen, da de hørte, at de ansatte må knokle i julen uden ekstra tillæg.

- Selvom de ikke kommer fra Danmark og ikke kender til den danske model, så var de instinktivt klar til at stille op for, at man skal have tillæg for at arbejde i julen, fortæller René Knudsen.

Nogle forbipasserende engelske nissepiger slog sig til lørdagens aktion for juletillæg til de ansatte, der arbejder juleaftensdag. Foto: Tomas Bertelsen.

I Tivoli er man skuffede over, at HK fører kampagne for juletillæget.

- Vi er stadig helt uforstående over for HK’s kampagne. Vi overholder den overenskomst - altså den aftalte vi har med HK - til punkt og prikke. Det er også slået fast ved en faglig voldgift i juli måned 2015, har pressechef Torben Plank tidligere sagt til Avisen.dk.

HK Service Hovedstaden anerkender, at Tivoli ikke gør noget ulovligt.

- Men det ændrer ikke på vores principielle holdning til, at vi mener, at det etisk er forsvarligt at kræve, at der skal betales ekstra for arbejde på juleaftens dag. Det her er kun en kampagne, der har det formål at holde dampen oppe på kravet indtil næste overenskomstforhandling i 2017. Vi ved godt, at vi ikke kan kræve forhandlinger midt i et overenskomst forløb, siger René Knudsen

HK Service Hovedstaden var sammen med foreningen Kritiske Aktionærer mødt op foran Tivoli lørdag eftermiddag. Foto: Tomas Bertelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.