HK opgiver klejne-krig: Her er forliget med Tivoli

Medarbejdere, der arbejder juleaften, får ingen ekstra tillæg i denne omgang.
Tivoli har lovet at indgå forhandling om juletillæggene ved den næste overenskomstforhandling i 2017. Til gengæld opgiver HK Service Hovedstaden deres aktion ”Klejner til jul” foran Tivoli
Tivoli har lovet at indgå forhandling om juletillæggene ved den næste overenskomstforhandling i 2017. Til gengæld opgiver HK Service Hovedstaden deres aktion ”Klejner til jul” foran Tivoli Foto: HK

Siden HK Service Hovedstaden sidste år indledte deres klejne-aktion mod Tivoli og krævede tillæg for de medarbejdere, der knokler juleaften, har parterne været i åben og hidsig konflikt.

Men før de kommende ugers helt store jule-travlhed er den gamle have i København og fagforeningen nu nået til enighed om et forlig i sagen.

Og der er skidt nyt for de medarbejdere, der havde håbet på et tillæg.

Tivoli har lovet at indgå forhandling om juletillæggene ved den næste overenskomstforhandling i 2017. Til gengæld opgiver HK Service Hovedstaden deres aktion ”Klejner til jul” foran Tivoli, og ”er kede af, hvis den har stillet Tivoli i et dårligt lys som arbejdsplads.”

Det fortæller René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden til Avisen.dk.

- Så længe vi har fået det tilsagn om overenskomsten for 2017, er vi tilfredse, siger han.

Tidligere har I været meget kontante i jeres udmeldinger om de her tillæg, og sagt, at det handler om at oplyse offentligheden om, hvordan Tivoli behandler de ansatte. Nu hører vi helt andre toner. Hvordan kan det være?

- Vi ønsker ikke at arbejde uden for den danske model, og vi anerkender, at Tivoli overholder den gældende overenskomst på HK-området. Omvendt har vi fået tilsagn om, at tillæggene indgår i overenskomsten for 2017, siger René Knudsen, der også fortæller, at forliget er indgået mellem parterne, efter Tivoli i sidste uge tog sagen i Arbejdsretten.

Sagen i Arbejdsretten

Er Arbejdsretten blevet brugt til at presse jer til et forlig?

- At tage sagen i Arbejdsretten er altid et skridt, som arbejdsgiveren kan tage. Vi valgte dog at indgå et forlig i en forhandling mellem HK Service Hovedstaden og Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening, siger René Knudsen.

I Tivoli er man godt tilfredse med den nye aftale.

- Det er helt på sin plads, at HK Service Hovedstaden har indstillet sin kampagne mod Tivoli, og at de er kede af, hvis de har stillet Tivoli som arbejdsplads i dårligt lys. Det er rart, at HK Service Hovedstaden nu også anerkender, at Tivoli overholder den gældende overenskomst på HK-området, siger pressechef Torben Plank til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.