50.000 sydkoreanere er klar til at stoppe Ryanair

Det sydkoreanske transportarbejderforbund støtter den danske fagbevægelses kamp mod Ryanair og er klar til faglige aktioner.
Det er ikke kun i Danmark, at Ryanair er upopulær hos fagbevægelsen. 50.000 transportarbejdere i Sydkorea er klar til faglige aktioner, hvis det irske lavprisselskab opretter ruter til landet.
Det er ikke kun i Danmark, at Ryanair er upopulær hos fagbevægelsen. 50.000 transportarbejdere i Sydkorea er klar til faglige aktioner, hvis det irske lavprisselskab opretter ruter til landet. Foto: Scanpix

Hvis Ryanair skulle finde på at oprette en flyrute til Sydkorea, vil 50.000 transportarbejdere være klar til at modtage dem - og det bliver ikke en varm velkomst, skriver Fagbladet 3F.

Præsidenten for det koreanske transportarbejderforbund "Federation of Korean Seafarers Unions", Kyeong Doo Yeom, støtter dansk fagbevægelses armlægning med Ryanair på vegne af 50.000 medlemmer.

- Jeg er meget bekymret for Ryanairs indsats for yderligere udvidelser af deres internationale flyruter og billige flyrejser, som er baseret på betingelser under overenskomstniveau, lyder det fra Kyeong Doo Yeom.

Præsidenten påpeger, at han støtter faglige aktioner mod Ryanair, som skal sørge for overenskomstrettigheder i overensstemmelse med national lovgivning.

Formand for 3F Transportgruppe Jan Villadsen fastslår, at sagen om arbejdsvilkår for Ryanairs ansatte i Danmark er utroligt vigtig for andre lande.

- Jo mere opmærksomhed, der er på Ryanair internationalt og globalt, jo større pres vil der komme på selskabet, siger Jan Villadsen.

Transportarbejdere i fjerne lande som Papua Ny Guinea, Japan, Pakistan og Fillippinerne støtter allerede dansk fagbevægelse i forhold til Ryanair.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.