3F-formand forlader S: Uber-sag blev dråben

Jan Villadsen fra 3F Transport har meldt sig ud af Socialdemokraterne og ind i SF. Dråben blev Socialdemokraternes manglende støtte til indsats mod kørselstjenesten Uber.
Jan Villadsen (t.v.) fra 3F Transport er skuffet over Socialdemokraternes Uber-indsats. Han mener, at skylden skal findes hos gruppeformand Henrik Sass Larsen.
Jan Villadsen (t.v.) fra 3F Transport er skuffet over Socialdemokraternes Uber-indsats. Han mener, at skylden skal findes hos gruppeformand Henrik Sass Larsen. Foto: Nils Meilvang/Torkil Adsersen

Formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, meldte sig tirsdag ud af Socialdemokraterne og ind i SF. Udmeldelsen sker, fordi Socialdemokraterne ikke støttede et forslag om at nedsætte en såkaldt taskforce mod kørselstjenesten Uber.

Ifølge Jan Villadsen skal årsagen til den manglende støtte først og fremmest findes hos Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen.

- Jeg kan ikke blive ved med at være en aktiv del af et parti, som er styret af én mand. Jeg har kæmpet for det i rigtig lang tid, men det har var dråben, siger Jan Villadsen, som er formand for omkring 50.000 ansatte på transportområdet, herunder taxichauffører.

Henrik Sass Larsen har tidligere udtalt sig positivt om Uber, ligesom han har klaget over for dyre danske håndværkere. Det provokerer 3F-formanden.

- Selvom hans egen transportminister (Magnus Heunicke, red.) politianmeldte Uber, er han i samme øjeblik ude og sige, at Uber er en god ting, at det er godt med billigere transport - og underforstået at taxichauffører tjener for meget. Den holdning kan jeg slet ikke have, siger Jan Villadsen.

Stor sag for medlemmerne

Jan Villadsen gør opmærksom på, at han som fagforeningsleder først og fremmest interesserer sig for, hvem der taler hans medlemmers sag. Men her har partiet svigtet, mener han.

- Vi støtter op om de forslag, der vil vores medlemmer det godt. Men det har Henrik Sass ikke villet i den her sag. Det kan godt være, det er en lille sag for Sass, men for mig var det dråben. Det har kæmpestor betydning for vores medlemmer, siger Jan Villadsen til Avisen.dk.

Han understreger dog, at Socialdemokraterne har gjort meget godt i kampen mod Uber og social dumping, og at han fortstat forventer at have en god dialog med partiets folketingsmedlemmer.

- Jeg har ikke mistet troen på, at Socialdemokraterne kan lave fornuftige ting. Jeg skal bare ikke være en del af noget, der er styret af én mand. Men det er bestemt ikke et fravalg af alle de gode, fornuftige folk, der er i Socialdemokratiet, siger Jan Villadsen.

Socialdemokraterne har ingen kommentarer til sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.