Vestas-chef: Vi fyrer flest i Danmark
Ditlev Engel fortæller om fyringerne af 1.300 danske medarbejdere. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Ditlev Engel beklager fyringer af 2.335 medarbejdere, men lover at arbejde vindmøllekoncernen ud af krisen.

Topchefen i det kriseramte Vestas, der skal spare 1,1 milliarder kroner, beklagede på et pressemøde torsdag eftermiddag, at spareplanen fører til massefyringer.

Ditlev Engel bekræftede, at 1.300 medarbejdere bliver fyret i Danmark i løbet af 2012.

"Det er en hård dag for Vestas og for vindmølleindustrien. Vi må konstatere, at verden udvikler sig mere negativt, end vi havde håbet. Men jeg er ikke i tvivl om, at der stadig er masser af håb for os," sagde han på Radisson Blu Hotel i København.

Vestas lukker tårnfabrikken i Varde og satser i stedet på eksterne leverandører af tårne til vindmøllerne. Efter lukningen har koncernen kun tårnfabrikken i USA tilbage.

"Vi har flest medarbejdere i Danmark, og derfor påvirker strukturændringerne mest herhjemme, når vi laver nedskæringer. Og når vi lukker tårnfabrikken i Varde, så påvirker det rigtig meget," lød det fra Ditlev Engel.

På baggrund af den chokerende melding om besparelser og fyringer har investorer og iagttagere krævet topchefens afgang. Men Ditlev Engel svarer igen på kritikken ved at konstatere, at bestyrelsen har bedt ham om at gennemføre omstruktureringer i Vestas.

"Det er selvfølgelig mit ansvar at få problemerne løst. Men samtidig vil jeg sige, at Vestas' verden er ganske udfordrende, men nu har vi sat et nyt hold, og jeg er positiv i forhold til, at vi kommer godt igennem det her," sagde han med henvisning til, at Vestas udvider ledelsen fra to til seks direktører.