Vanvittig fartbølle får historisk hård straf
Den 26-årige jyde deltog i et ulovligt væddeløb, et såkaldt 'street race', i Middelfart. Foto: Colourbox
En 26-årig mand fra Sydjylland dømt for at have kørt mindst 119 kilometer i timen et sted, hvor må højeste må køre 50.

En fartbølle har i dag fået en historisk hård dom ved retten i Odense.

Den 26-årige mand er dømt skyldig i at overtræde farthastigtheden med hele 60 kilometer i timen. Det skete i forbindelse med et såkaldt 'street race' - et billøb på offentlig gade, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Hvad den unge mand ikke vidste var, at færdselspolitiet på Fyn overvågede afviklingen af billøbet den aften i september 2011, som foregik på en lige vejstrækning i et industrikvarter i Middelfart.

Her målte færdselspolitiet over en strækning på 213 meter hastigheden på tiltaltes Nissan 200 SX til mindst 119 km/t mod tilladt 50 km/t.

Ud over deltagerne befandt der sig under løbene en del tilskuere, og arrangørerne havde posteret personer med walkie-talkies, ifølge deres udsagn for at sikre området.

Den tiltalte, en ustraffet 26-årig mand fra Sydjylland, nægtede sig - støttet af flere vidner - skyldig med henvisning til, at politiets måling angik den (ukendte) bil, han konkurrerede imod. Der skete i øvrigt ingen uheld, og føreren var ikke påvirket.

Fartdjævelen blev idømt 10.000 kroner i bøde og 30 dages betinget fængsel, samt samfundstjeneste. Dommen er den hidtil hårdeste af sin slags i Danmark i denne slags sager.

Den dømte har nu 14 dage til eventuelt at anke dommen.