Mand i hajfyldt farvand: Derfor var jeg nøgen
Efter tyve timers nøgensvømning på åbent hav blev 49-årige Kim Thomsen fundet af en helikopter fra den australske tv-station 7News, der derfor kunne sende direkte under den dramatiske redningen af danskeren. Foto: Screenshot
Kim Vestenkjær Thomsen blev mirakuløst fundet 20 timer efter fatalt skibbrud i hajfyldt farvand. Nu fortæller han, hvorfor han var nøgen.

Det var i sidste øjeblik at en helikopter fra den australske tv-station 7News fik øje på Kim Vestenkjær Thomsen.

En hammerhaj var begyndt at cirkle faretruende tæt omkring den skibsbrudne dansker, der uden en eneste trævl tøj på kroppen, havde holdt sig oven vande i næsten tyve stive timer. Nu fortæller han for første gang om den skræmmende oplevelse og om, hvorfor han lå splitternøgen i vandet, skriver Ekstra Bladet.

- Jeg havde tøj på, men da vi faldt i vandet, tog jeg det meste af mit tøj af. Jeg havde stadigvæk mine boxershorts på, men da flyet (helikopteren, red.) kom, vidste jeg ikke, at de havde set mig, så jeg tog mine underbukser af for at flagre med dem. Så tabte jeg dem, men du kan se på billedet, at de er lige ved siden af mig, fortæller Kim Vestenkjær Thomsen på gebrokkent dansk til Ekstra Bladet.

Den 49-årige danske mand emigrerede i begyndelsen af firserne til Australien, hvor han har stiftet familie.

Det var under en fisketur i torsdags (australsk tid, red.), at Kim Thomsen sammen med to andre kæntrede i en motorbåd ud for fiskerbyen Leeman på Australiens vestkyst. De andre om bord var hans nevø, der er stadig savnet, mens nevøens ven er fundet druknet.

Kim Thomsen er nu i bedring efter den udmattende bedrift.

- Jeg har det i hvert fald bedre i dag, men er lidt træt. Jeg skal lige ned til doktoren og tjekkes og have taget en blodprøve, siger Kim Thomsen til Avisen.

Men selvom der er glæde over, at have overlevet ulykken, er der også sorg i familien. Hans nevøs' ven Bryce Weppner døde efter redningsaktionen og nevøen Sean Coffey er stadig savnet efter skibsbruddet.

- Vi venter allesammen, siger Kim Thomsens australske kone, Michelle Thomsen, der fortæller, at eftersøgningen flere gange er blevet indstillet på grund af dårligt vejr.

Kilde: Ekstra Bladet