Video af Saddam, part II

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Internettet har slået til igen. Mens verden i går så billeder fra irakisk tv af en stille og ordnet henrettelse af Saddam Hussein, kom en ny uredigeret video i dag frem på internetsider som Google Video og LiveLeak.

Den nye video er tilsyneladende optaget uofficielt med en mobiletelefon, og den viser et andet billede af henrettelsen: Et billede, hvor tilhørere og bødler håner Saddam, råber hans fjenders navne ind i ansigtet på ham og beder ham brænde i helvede.

Jeg var rystet, da jeg så den 2.36 minutter lange film i formiddags. Ikke kun over at se Saddams hals knække og se, hvordan hans hoved efterfølgende hænger helt unaturligt i den kraftige løkke.

Jeg var mindst ligeså rystet over at se den hævntørst, der drev henrettelsen. Bødlerne nød at dræbe diktatoren. De nød at ydmyge ham.

For mig som modstander af dødsstraf bekræftede det alle mine fordomme om strafformen. Og gjorde mig vred. Mange sunnimuslimer vil blive endnu vredere. En del af dem har hele tiden set retssagen mod Saddam som et rent hævntogt fra shiamuslimers side, og den teori får ekstra næring af den ubehagelige video.

Den eneste vinder i det her er internettet. Endnu engang kan diktatorer, bødler og regeringer se, at alt i dag risikerer at ende som en videofil på nettet. Selv på et skafot i et beskyttet fængsel i Bagdad sidder YouTube og de andre video-sider med.

EDIT (2.1.07): En enkelt har efterspurgt et link til klippet. Det kommer her (klippet viser selve Saddams død - så er du advaret): http://kortlink.dk/3gt9 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.