TRADS: Forbyd burkaen – red kvinderne

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Lad mig sige det ligeud og uden omsvøb: Jeg kan ikke holde ud at se muslimske kvinder, som er totalt tildækket – og jeg ville aldrig lade mine egne børn passe af en dagplejemor i burka. Aldrig.

 

Når jeg ser en burkaklædt kvinde, ser jeg undertrykkelse og foragt. Jeg ser for mig, hvordan millioner af kvinder i den muslimske verden med vold tvinges til at være totalt tildækket – hvad enten de kalder det burka eller nagib. Jeg ser for mig, hvordan middelalderlige islamister indestængt kæmper for at fastholde kvinden som udelukket fra samfundet.

 

Burkaen er symbolet på islamismen – den gren af islam, der svarer til onde ideologier som kommunismen, fascismen og nazismen. Der findes intet land på kloden, som tvinger deres kvinder til at tildække sig, der ikke også krænker alle former for menneskerettigheder og forarmer deres befolkninger. Tænk på taleban-styret i Kabul. Tænk på præstestyret i Teheran. Tænk på terroristerne i Mogadishu. Tænk på sheikerne i Riyadh.

 

Vi burde forbyde burkaen i Danmark – fordi den understøtter den mest menneskefjendske og kvindeundertrykkende opførsel. Intet redskab står mere i vejen for succesrig integration end den tildækkede kvinde. Det er sygt – og det skaber barrierer mellem mennesker.

 

Den glidebane, vi placerer os på, hvis vi i komplet forfejlet politisk korrekthed beslutter os for, at ja, selvfølgelig må en dagplejemor være totalt tildækket, er absurd. Hvis tolerancen skal være så stor, hvorfor så ikke tillade mandlige naturister, der har lyst til at være dagplejere, at passe børn i nøgen tilstand? Et absurd forslag? Netop!

 

Det barn, der måtte blive passet af en burkaklædt kvinde, får en forkvaklet start på livet – en introduktion til kvinden, som en man ikke må se, og som er underlagt manden. Den far, der skal aflevere barnet i dagpleje, er helt udelukket fra normal kontakt til kvinden. Ja, i princippet kan han ikke vide, hvem der gemmer sig bag den mørke tildækning.

 

Der vil være velmenende danskere, der vil sige, at det må være op til den enkelte mor eller far, om de vil lade deres børn passe af en burkaklædt kvinde – ikke mindst hvis muslimske forældre måtte have den lyst. Jeg er helt uenig – for fællesskabet har ansvaret for, at det enkelte barn vokser op som en demokratisk medborger.

 

Heldigvis korreksede statsminister Anders Fogh Rasmussen straks sin familieminister, den konservative nybegynder Carina Christensen, som slet ikke så noget problem med burkaen. Fogh er arg modstander af burkaen i dagplejen – og man kan kun anbefale ham, at han i det hele taget forbyder dette modbydelige islamistiske symbol.

 

I spænding venter vi nu på Elsebeth Gerner Nielsen – som i sidste uge kom med en forbløffende anbefaling til muslimer om at bære tørklæde. Vil vi nu også se hende klædt i burka – specialdesignet af Mads Nørgaard – i kamp for mangfoldigheden? Tosserierne trænger sig jo på fra hendes side.

 

David Trads

Chefredaktør 

 

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.