Så giv dog et lift!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

(Bragt som Den gale pen fredag den 23. februar 2007)

Mens jeg i går morges langsomt forsøgte at vågne til morgennyhederne, hørte jeg til min skræk, at vejdirektoratet anbefalede at lade bilen stå hjemme. Det var absolut ikke en særlig velkommen besked, for selv om Nyhedsavisen officielt ligger i København K, så skal man stadig ud på en mindre rejse, hvis man skal med offentlig transport.

Derfor blev jeg sådan set ret glad, da min mor ringede med beskeden om, at der kørte meget få busser. Så skulle jeg jo nærmest tage min bil, hvis jeg skulle nå på arbejde.

Min mor var til gengæld ikke særlig glad. Hun havde sammen med en del andre stået forgæves og ventet på, at en bus skulle komme forbi. Nu er min mor en handlingens kvinde, så da det ikke skete, forsøgte hun at tomle sig til et lift ned ad Frederikssundsvej, der er ret traffikeret. Det lykkedes hende sådan set også, at få folk til at standse. De ville bare ikke tage hende med, selv om bilen var helt tom. Der skulle mange biler til, før en ung pige i en taxa sagde ja. Og da min mor stod af, fik en anden lov at stige på.

Nu ved jeg godt, at man skal være forsigtig med at samle fremmede mennesker op i ens bil. Men på en dag, hvor store dele af Danmark nærmest er i undtagelsestilstand, ville det vel ikke skade, at give et lift til trængende personer. Det burde vel netop være på sådanne dage, at man har overskud til at tænke på andre end sig selv.

Jeg endte med at tage bilen på arbejde. Men jeg sørgede for at køre ad en vej med masser af busstop.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.