Nyheder med slagside så det basker

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Træt af, at debatten om danske mediers politiske slagside fortaber sig i detaljer? Så tune ind på Fox News - eller Faux News (falske nyheder), som stationens modstandere plejer at kalde den.

Stationen er berygtet for sine kommenterende nyheder, og nu har selve stationens direktør, Robert Ailes, fået Fox News ud i et nyt stormvejr.

Han holdt for en uges tid siden en tale, hvor han kom til at sammenligne den demokratiske præsidentkandidat Barack Obama med selveste USA s most wanted, Osama bin Laden. Nu har demokraterne så boykottet en tv-debat i protest.

Jeg har altid været lidt fascineret af Fox News, som laver nyheder med en passion og en politisk slagside, som jeg sjældent har set mage i et moderne demokrati. Så jeg besluttede at se chefens tale. Og blev rystet. Ikke så meget over Robert Ailes kommentar om Obama, men over hans totale mangel på humor. Jeg troede, det krævede et minimum af humor og sociale evner at nå til tops i mediebranchen. Ailes beviser det modsatte.

Her er et par af hans jokes fra talen til den meget seriøse forening for direktører i mediebranchen RTNDF:

"En mand i Frankrig blev arresteret i dag for køre en fodgænger ned. Han sagde, han troede, det var bin Laden. Ok, det var en fejl, men det er stadig Frankrigs største militære sejr."

Og:

"Det er sandt, at Hillary Clinton har fået 200 opkald om, at hun må blive på vejene de næste to år for at vinde præsidentvalget. Det er ikke sandt, at de alle sammen er fra Bill"

Og så den famøse:

"Og det er sandt, at Barack Obama rykker i øjeblikket. Jeg ved ikke, om det er sandt, at præsident Bush ringede til Musharraf (Pakistans præsident, red.) og sagde: Hvorfor kan vi ikke fange den fyr? "

Læg dertil, at Robert Ailes serverer sine jokes fuldstændig uden timing (se videoen her)

Når en mand, der har én af USA s mest magtfulde medieorganisationer i ryggen, ikke kan få nogen til at skrive en sjov joke, må der være tale om en tv-station i krise.

Det er ikke som i Fox News storhedstid, hvor en vært blandt andet kaldte en kilde (der godt nok også var ekstrem) for djævelen og udviste hende af landet (tjek video).

Eller hvor Bill Clinton til sidst fik nok af Fox og angreb en af deres værter verbalt: Video

Det var humor, Robert Ailes ...

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.