Min nat med Hillary

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

I går nat snakkede jeg lidt med Hillary Clinton. Eller det vil sige, det var mest hende, der snakkede, for det var som om, hun ikke rigtigt lyttede til mig.

Samtalen foregik på Hillarys hjemmeside, www.hillaryclinton.com, hvor kvinden med præsidentdrømmene i øjeblikket holder samtaler hver aften. Det eneste, man skal gøre, er at melde sig til og sende et spørgsmål til fru Clinton et par timer, før hun går på. Så svarer hun så mange af spørgsmålene som muligt på live internet-tv.

Jeg meldte mig til og sendte et halvtamt spørgsmål om hendes holdning til at forhandle med de Bush-udnævnte slyngelstater Iran, Syrien og Nordkorea. Ja, ikke et videre spændende spørgsmål, men klokken var et om natten på grund af tidsforskellen, så det var småt med kreativiteten efter en lang arbejdsdag.

Så gik Hillary på computerskærmen til tonerne af klassisk musik og ordene: "Hi everyone and welcome to our first online webchat". Selv velkommen, Hillary.

Og så gik det ellers ned ad bakke. Hillary havde fået ansat en blogger til at sortere i spørgsmålene, hvilket blandt andet gav følgende spørgsmål til Clinton:

14-årige Matti fra New York: Jeg vil gerne være som dig, fordi du er så stor en inspiration. Hvordan bliver jeg det?

Timothy fra Honolulu: Du har opdraget din datter Chelsea så fint, skal hun hjælpe dig med valgkampen?

Jesus Christ, som man siger over there , er det virkelig de mest interessante spørgsmål, de kunne vælge? Næppe, men de er til gengæld totalt ufarlige.

I USA snakker man om, at internettet bliver det store våben i denne valgkamp (Se Washington Posts historie: http://www.msnbc.msn.com/id/16743340/). Men politikerne bruger nettet på en totalt gammeldags måde, hvor de selv vælger, hvad de vil svare på - og undgår de kritiske spørgsmål, som journalister trods alt stiller engang imellem.

Men ok, det er selvfølgelig ikke den store overraskelse. Og måske er jeg også bare bitter. For som du nok kan gætte, så blev mit spørgsmål ikke udvalgt :-(

PS. Hillary snakker igen på sin hjemmeside - med dem hun vil - i aften klokken 01 dansk tid.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.